Cykling er en sport for alle - også for børn og unge. Her på siden kan du læse mere om hvordan cykelsporten er organiseret i B&U-regi, samt finde information som kan være relevant, hvis du er ny i sporten. Særlige arrangementer for nye i sporten findes i Nybegynderkalenderen ovenfor.

Cykelsporten dækker over en række discipliner, hvor MTB, BMX og Landevej kan karakteriseres som de primære discipliner. Tilmed er Banecykling og Cykelcross en fast del af mange B&U-rytteres træning og konkurrencer - hovedsageligt i vintermånederne.

 

Landevej

At starte til landevejscykling er i princippet muligt fra at man er trafiksikker, men det er først muligt at søge licens og køre licensløb fra det år man fylder 9 år. Nogle klubber tilbyder dog træning allerede fra 7-8 års alderen og der findes også medaljeløb i Nybegynderkalenderen ovenfor, som henvender sig til børn under 9 år. En række klubber fordelt over hele landet arrangerer disse medaljeløb, hvor uprøvede børn og unge kan gøre sig deres første erfaringer med landevejscykling - disse løbstilbud er en god mulighed for at prøve kræfter med cykelsporten. Sæsonen løber ca. fra 1. april til 1. oktober.

 

MTB

Det er muligt at starte i en mountainbikeklub fra 5-6 års alderen, og der findes en række ikke-licenskrævende løbstilbud, i form af lokale og regionale cup-serier , som henvender sig til nye i sporten, og ryttere uden licens. Se oversigten i Nybegynderkalenderen ovenfor. Det er muligt at indløse licens fra det år man fylder 9 år, hvorefter man kan deltage i licensløb. Sæsonen løber ca. fra 1. april til 1. oktober.

 

BMX

Flere BMX-klubber har tilbud helt ned til 3-4års alderen, hvor børn kan deltage på løbecykel. Det er muligt at indløse licens og deltage i licensløb fra det år man fylder 5 år. Der findes desuden en række cups og åbent hus-arrangement i klubber over hele landet, som henvender sig til nybegyndere og børn uden licens. Se Nybegynderkalenderen ovenfor.

 

Banecykling og Cykelcross

Disse discipliner har deres primære aktiviteter i vinterhalvåret, og det er primært ryttere der også kører på landevej eller MTB, som dyrker disse discipliner over vinteren. Der findes tre cykelbaner i Danmark - en udendørsbane i Århus og indendørsbaner i Odense og Ballerup. Det er indenfor disse discipliner muligt at søge licens og deltage i licensløb fra det år man fylder 9 år, men der findes tilbud, som også henvender sig til en yngre målgruppe. 

.