Cykling er en sport for alle - også for børn og unge. Her på siden kan du læse mere om særlige arrangementer for børn og finde information, hvis du er ny i sporten.

I Danmarks Cykle Union er der plads til alle børn - uanset niveau, baggrund og disciplin - og udgangspunktet for træningen er det Aldersrelaterede Træningskoncept (ATK), som er udviklet i samarbejde med Team Danmark og Danmarks Idrætsforbund.

Det er vigtigt at give børnene lov til at udvikle sig fysisk og mentalt - at lade dem have det sjovt med at cykle. Det er helt afgørende, at man som træner, leder og forælder ikke er for resultatorienteret i præpuberteten og puberteten, men i stedet er udviklingsorienteret - risikoen er, at børnene mister interessen, eller at der sker en for tidlig specialisering med udgangspunkt i mesterlæreprincippet, tilfældigheder og tradition. 

ATK-principperne handler altså også om at udvikle vedvarende trivsels- og træningsmiljøer, hvor fokus ligger på udvikling frem for resultater. Danmarks Cykle Union ønsker at støtte klubberne i forhold til træningsteori, organisering og struktur for at sikre optimal talentudvikling, skabe attraktive udviklingsmiljøer og fastholde flere i sporten.