Børn og unge med interesse for cykelsport har en række muligheder for at prøve sig af i cykelsporten uden at være medlem af en cykelklub eller at have indløst licens, hvad enten der er tale om Landevej, MTB eller BMX.

På landevejen er der en række klubber som arrangerer medaljeløb målrettet børn og unge, som vil gøre sig deres første erfaringer med cykelsporten, mens der indenfor MTB-disciplinen over hele landet findes en række lokale cups, som henvender sig til både nybegyndere og til mere etablerede ryttere, der allerede er medlem af en klub, men endnu ikke har indløst licens. Mange BMX-klubber afholder åbent hus-arrangementer og har indslusningsprogrammer målrettet nye ryttere, og tilmed findes der et bredt udbud af løbstilbud målrettet relativt nystartede ryttere uden BMX-licens.

I Nybegynderkalenderen i fanen ovenfor er de forskellige tilbud på tværs af disciplin samlet, og under hvert løbsarrangement findes løbsoplysninger, eller et link til de respektive arrangementers egne websider, hvor løbsformat, klasser og kontaktoplysninger kan findes.    

Vigtigst af alt – alle uanset niveau og erfaringer er velkomne til de forskellige arrangementer, og ved en stor del af arrangementerne vil der være lånecykler til rådighed.

 

Medaljeløb

Medaljeløbene er en tradition i mange klubber over hele landet, og er en god mulighed for klubber til at tiltrække nye medlemmer i klubberne. DCU støtter initiativet ved at levere medaljer til arrangementerne, mens selve løbsformatet er helt op til klubberne selv. Traditionelt set har det primært været landevejsklubber som har arrangeret medaljeløb, men også klubber indenfor andre discipliner er mere end velkomne til at give sig i kast med medaljeløbsformatet. 

Vil din klub arrangere et medaljeløb?


LÆS MERE OM MEDALJELØB FOR ARRANGØRER HER