Cykling er en sport for alle, og som børne- og ungdomsrytter skal fællesskabet og glæden ved cykling være i fokus - ikke konkurrenceambitionerne!

Vi ved, at du sikkert har mange spørgsmål – og det er helt almindeligt. Vi prøver at besvare nogle af dem her, for der er nogle områder, hvor cykling adskiller sig fra fodbold, spejder eller andre fritidsaktiviteter. Først og fremmest kræver cykling engagement fra både børn og forældre. Til gengæld får man en masse tilbage i form af gode klubkammerater, sjove oplevelser, god træning og større tro på egne evner.

Det er dét, cyklingen kan. 

Cykelsport ligger langt nede på listen over farlige sportsgrene i flere opgørelser. Det kan se dramatisk ud, når der er styrt, men oftest er resultatet kun småskrammer – og vi går meget op i sikkerhed, og færdselsreglerne gælder også for cykelryttere.

Nedenfor kan du se nogle af de områder, der typisk er spørgsmål til. Du finder mere information om licens og løb under medlemsområdet, og du kan finde en klub i nærheden under klubområdet - og den lokale klub vil være glad for at hjælpe dig i gang.

Velkommen!