BMX startede i de tidlige 1970'ere i USA, hvor børn begyndte at konkurrere på deres cykler på jordbaner for at imitere deres motocross-idoler - heraf kommer navnet ”Bicycle MotoCross” eller BMX. I dag er BMX en international sport, der siden 2008 har været en del af det olympiske program.

BMX er en af cykelsportens mest intense sprintdiscipliner, hvor teknik, overblik og styrke skal gå op i en højere enhed. BMX-race køres på en kort bane med en række hop og sving, hvor de hurtigste ryttere kan nå op på 40-50 km/t og gennemfører et heat på 35-40 sekunder.

Man kan begynde at køre BMX, så snart man kan cykle uden støttehjul - og der er ingen øvre aldersgrænse.For at komme i gang med BMX skal du tage kontakt til en lokal klub. Mange klubber har begynderhold, hvor du vil blive modtaget af erfarne hjælpere, der kan guide dig gennem din første oplevelse med BMX.

Dansk BMX har et rigt klubliv, hvor både gamle og nye og små og store ryttere har et godt sammenhold. Mange af de store konkurrencer bliver afviklet i weekenderne, hvor hele familien er med.

BMX er for alle aldre - fra de yngste på løbecykler til de erfarne i cruiser-klassen!


Talentarbejdet i DCU skal sikre, at der er en rød tråd fra begyndere i klubberne til eliteryttere på landsholdsniveau.

Målsætningen er både at skabe seniorryttere, der er blandt de bedste i verden, og at talenter udvikles til det højeste niveau, de har ressourcer til - at skabe en talentudvikling, hvor de enkelte talenter og deres omgivelser kender udviklingsvejen til den internationale elite.

Talentudviklingen sker med udgangspunkt i ATK, og DCU's BMX talentudviklingsstrategi følger Team Danmarks værdisæt for talentudvikling - talentHUSET.

BMX-udvalget


Keld Mortensen

Udvalgsmedlem

✉  keld.mortensen@gmail.com
✆  Mob. +45 52 40 53 53