Siden BMX kom på det olympiske program i 2008, har Danmark kvalificeret én herrerytter ved hvert OL og i alt to kvindelige ryttere fordelt på OL i 2008 og 2016. Det viser et billede af, at Danmark gennem en længere årrække har kunnet være med blandt de bedste nationer i verden - og det er store præstationer, der har sikret alle de danske rytteres OL-kvalifikation.

Vi skal stadig arbejde for at tage skridtet endnu videre og være med til at kæmpe om placeringer ved både OL og andre store internationale mesterskaber. Dette kræver en strategi for talentudviklingen, der skal være med til at sikre en rød tråd fra begyndere i klubberne til eliteryttere på landsholdsniveau.

Målsætningen er både at skabe seniorer, der har kompetencer blandt de allerbedste i verden, og at talenter udvikles til det højeste niveau, de har ressourcer til - at skabe en talentudvikling, hvor de enkelte talenter og deres omgivelser kender udviklingsvejen til den internationale elite.

Talentudviklingen sker med udgangspunkt i ATK, og DCU's BMX talentudviklingsstrategi følger Team Danmarks værdisæt for talentudvikling - talentHUSET - som indeholder følgende nøgleord:

Helhed - Udvikling - Samarbejde - Engagement - Trivsel