Foto: www.andreasmikkel.dk

Kim Petersen genindtræder som landstræner i cyklecross – ansættelsen er gældende fra 1. juli 2018, og det danske cross-koryfæ er allerede i fuld gang med arbejdet.

Danmark er 2.-3. februar 2019 vært for verdensmesterskabet i cyklecross, og ansættelsen af Kim Petersen er en del af en samlet plan for at gøre Danmark klar til VM. Danmark Cykle Unions administrations- og elitechef, Jens-Erik Majlund, glæder sig over, at Kim Petersen igen står i spidsen for det danske cross-landshold: 

"Det er dejligt at kunne gå på sommerferie vel vidende, at vi nu har en landstræner og et trænerteam på plads frem mod VM i Bogense," fastslår Jens-Erik Majlund.

Kim Petersen vil sammen med assistent-trænerne Thomas Nørup og Joachim Parbo forberede de danske ryttere til løbet – og samtidig arbejde på at sikre cyklecross-sportens vækst efter VM. Den samlede VM-plan åbner også op for, at erhvervsnetværk og virksomheder kan få unik adgang til landsholdets maskinrum - træningssamlingerne - og derigennem få medejerskab i forberedelserne og mulighed for at møde landsholdet under VM. 

Kim Petersen er også glad for aftalen og er allerede i gang med arbejdet - og han har en klar besked til rytterne: 

"Det er nu, at bunden af træningspyramiden skal falde på plads, hvis vi skal have succes til VM. Hen over sommeren skal der være fokus på udholdenhed og evnen til at restituere. Det er også vigtigt at køre konkurrencer – uanset om det sker på vejen, på grus eller i terrænet. Senere til vores træningssamlinger bygger vi ovenpå med de mere specifikke intervaller og tekniske færdigheder, der kræves til ruten i Bogense. Løbsprogrammet i udlandet vil ligeledes have fokus på konkurrencer, hvor ruterne minder om VM-ruten," siger Kim Petersen. 

Det nye trænerteam vil desuden samarbejde med andre grene af cykelsporten for at styrke vintertræningen og mulighederne for at dyrke cyklecross. Det gælder særligt pige-/kvinde-, Masters- og B&U-ryttere, som i efterårsferien på Aarhus Cyklebane vil kunne se frem til eksklusive træninger med trænerteamet og landsholdet. 

Første samling for de danske ryttere bliver på Fyn i weekenden 18.-19. august. Ryttere i de fem UCI-klasser, herrejunior, U23-herrer og -damer samt herre- og dameelite opfordres hermed til at melde deres interesse til trænerteamet. 

Trænerteamet, PR + HR - Joachim Parbo: Mobil 6060 7055 – joachimparbo@slet-dette.yahoo.dk 
Crossudvalget – formand, Henrik Millenium - hensanmil@slet-dette.gmail.com 

Det nye trænerteam på inspektion i Bogense - fra venstre mod højre er det Joachim Parbo, Kim Petersen og Thomas Nørup.