Foto: Piet Kobusch Simonsen

Både Team Virtu Cycling Women og BHS-Almeborg Bornholm levede op til favoritværdigheden og sikrede sig det danske mesterskab i holdløb for henholdsvis kvinder og herrer på en hård rute i Hårlev med flere tekniske passager og smalle veje.

Sydkysten Cycling og Stevns Kommune var værter for årets udgave af DM i holdløb, og de havde fundet både udfordrende og smukke landeveje til den krævende tempodisciplin.

Hos herrerne kunne tempospecialisterne fra BHS-Almeborg Bornholm fortjent trække i DM-trikoten, da de hentede titlen hjem til solskinsøen efter et flot løb.

Se interview med sportsdirektør Christian Juul Andreasen på TV2 Bornholm 

Med enkeltstartsmaskinerne Rasmus Quaade og Martin Toft Madsen til at føre holdet an og Christoffer Lisson, Morten Hulgaard, Magnus Bak Klaris og Nicklas Amdi Pedersen til at holde farten lykkedes det endelig bornholmerne at tage titlen - endda med et samlet hold over målstregen 28 sekunder foran coloQuick Cycling og næsten halvandet minut foran Riwal CeramicSpeed Cycling Team. 

Se Rasmus Quaade fortælle om champagne og følelsen af at vinde hold-DM

Hos kvinderne satte WorldTour-stjernerne fra Team Virtu Cycling Women tingene grundigt på plads, da teamets to hold tog guld og sølv. Bronzemedaljerne gik til et flot kæmpende Team Scandic Thylander Powered by Cipollini, som i øvrigt også stillede med to hold - kun ni sekunder skilte dem fra podiets næstøverste trin.

Det nye danske mesterhold bestod af Christina Malling Siggaard, Trine Schmidt, Mieke Kröger og Katarzyna Pawlowska, der alle er i besiddelse af store motorer, og de var mere end et minut hurtigere end team-kammeraterne på hold II. For Team Virtu Cycling Women var DM også en del af optakten til VM i september, og det danske hold viste altså meget lovende takter.