Vi er så klar til juni måned!

Klar til at opleve cykelløb i absolut topklasse. Klar til en fantastisk folkefest. Klar til fire dage, hvor vi forhåbentlig kan vise det bedste fra vores landsdel frem til både cykelryttere og cykelgæster suppleret af solskin og blå himmel.

For Guldborgsund er det en unik mulighed at få lov til at være værtskommune for DM-ugen. 

Vi har glædet os så meget, siden vi fik at vide, at det var vores på veje, at danmarksmesterskabet skulle afgøres. Derfor vil vi også gøre alt, hvad vi kan for, at det bliver en uge med alt, hvad cykelhjertet kan ønske sig.

Når det nu er Lolland-Falster, der lægger asfalt til, så tænker man måske, at det bliver en fredelig omgang cykling, hvor det bliver småt med de udfordrende stigninger. Men bare vent. Jeg kan love, at der også på Lolland-Falster er steder, hvor man for alvor skal træde igennem for at forcere stigningerne, så der bliver masser af muligheder for at se cykelrytterne give alt, hvad de har i sig. 

Og så byder Lolland-Falster samtidig på den smukkeste natur, skønne badestrande og masser af oplevelser, som det vil være oplagt at nyde, når nu vejen er lagt forbi Sydhavsøerne. Jeg ved også, at også vores lokale spisesteder, overnatningssteder, butikker og turistattraktioner kun venter på, at der kommer gæster. De er også klar.

Som kommune er det et klart mål, at vi sammen med lokale foreninger som Lolland-Falster Cykle Klub kan blive værtskommune for store sportsevents som eksempelvis DM-ugen. Dels er det jo med til at vise, hvad vi som egn og kommune kan tilbyde. Men lige så vigtigt så er det til stor inspiration for vores unge, at de kan se, hvad man kan opnå, når man dedikerer sig til noget, som cykelrytterne i feltet gør til deres sport. Vi vil gerne understøtte talenterne i vores kommune, og en begivenhed som DM er med til at give dem blod på tanden til at fortsætte deres udvikling.

Så når skoene klikkes i pedalerne, og der bliver trådt igennem, så håber jeg, at der vil være masser af entusiasme både i feltet blandt rytterne og langs ruten hos alle tilskuerne. For én ting er helt sikkert – vi er klar til Danmarks største cykelfest! Velkommen til.

Martin Lohse
Formand for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget, Guldborgsund Kommune  #dmcykling
12