Middelaldercenter

Den lille købstad ”Sundkøbing” er fuld af liv og spændende oplevelser for hele familien – året er 1408. Tonstunge krigsmaskiner skyder med stenkugler ud over Guldborgsund, kanonerne brager og der er daglige ridderturneringer. 

Nysted – Danmarks sydligste købstad

Charmerende købstad siden 1409 beliggende ved Østersøen med gamle velbevarede huse og et aktivt havnemiljø. Gode spisesteder, museer og gallerier og et flot kig til Ålholm Slot. Campingplads ved sandstrand og skov. Middelalderfestival og Hajkutter Regatta med gamle trækuttere – begge events finder sted i august måned.

Falsters Minder og den gamle Købmandshandel

Museet bevarer, forsker og formidler Falsters historie. Ny prisbelønnet udstilling ”museum Obscurum” om mærkelige væsener og mystiske skabninger – Cornelius S. C. Rödders enestående samling. I købmandshandelen findes en bred vifte af nostalgiske varer. 

Krokodille Zoo

Krokodille Zoo er en zoologisk have med 23 forskellige krokodille- alligatorarter, hvilket gør det til den største samling i Europa.

Bøtøskoven ved Marielyst

Naturgenopretning i 153 ha granskov, der omdannes til lys skov med åbne sletter, der afgræsses af højlandskvæg og vildheste. Bedre levested for f.eks. sommerfuglen sort ildfugl, ni arter af flagermus, sortstrubet bynkefugl og havørn. Den Danske Naturfond og Guldborgsund Kommune samarbejder om projektet.

Danmarks sydligste punkt – Gedser

Byen er omgivet af vand på 3 sider. På Gedser Odde findes Sydstenen – markering af Danmarks og Skandinaviens sydligste punkt. Den Gamle Marinestation på odden er i dag formidlingshus, hvor bl.a. historien om overvågning i den kolde krig fortælles, der er skiftende udstillinger og ofte mulighed for at se fugletræk. Færgeforbindelse til Rostock.

Stubbekøbing Museum

Egnsmuseum i fredet tidl. købmandsgård fra 1846. Dagligstue, køkken, værksteder og meget mere.

Golf & Fun Park

Sjove og underholdende aktiviteter for alle: adventure golf, fodbold golf, frisbee golf, minigolf, drivingrange, baseball cage, fodbold pool, bumper balls. Elbiler, radiostyrede biler, sandkasser m.m. for de mindste!


Det Sorte Geomuseum

Samlingen er fra perioden forhistorisk tid og fundene består af mineraler, bjergarter, fossiler og rav, også med insekter.Krenkerup Bryggeri og Traktørsted Krenkerupvej 33

Kig forbi Bryggeriet der ligger tæt på Sakskøbing. Rundvisninger på Bryggeriet annonceres på facebook og hjemmesiden. Smag de mange hjemmebryggede øl på Traktørstedet. Under DM i landevejscykling finder du Krenkerup Ølvogn i bl.a. Nysted.

Fuglsang kunstmuseum

Museet, der i år fylder 10 år, rummer dansk maleri, skulptur og kunst på papir fra ca. år 1780 – 1980. Af kunstnere kan nævnes Jens Juel, Skagensmalere, Kristian Zahrtmann, Olaf Rude. 

Nykøbing Falster

Byen ligger omgivet af smuk natur ved Guldborgsund og har flere attraktioner, seværdigheder, shopping muligheder og spisesteder placeret inden for gåafstand. Nykøbing F. Revyen har gjort byen Danmarkskendt gennem flere år.


 

 

Vindens Verden

Udstillinger om Nysted Havmøllepark og Rødsand 2 Havmøllepark, der er to af verdens største vindmølleparker.

Danmarks Motorcykel og Radiomuseum

Museet har ca. 200 motorcykler, heriblandt Nordeuropas største samling af veteranmotorcykler. Samt en radiosamling der sjælden er set mage. Foto Stubbekøbing Motorcykelmuseum.Frisørmuseet

Privat samling af hele frisørsaloner – 100 år tilbage i tiden.

Marielyst Strand

Stranden er 3 gange kåret til ”Danmarks bedste strand”. Børnevenlig badestrand med 20 km blødt hvidt sand. Stranden har Blåt Flag samt livreddertårn i sæsonen. Marielyst by har over 100 år på bagen som attraktivt ferieområde. Renoveret bymidte med trædækket torv og strandstrøg. Spisesteder og shopping.

 

 

Sakskøbing

Verdenskendt gastronomi og lokale råvarer. Byen, der smiler, ligger smukt ved bunden af Sakskøbing Fjord. Historien går tilbage til 1200-tallet, hvor en nærliggende landsby bar navnet Saxtorb. Hyggeligt bymiljø med specialforretninger. Hvert år afholdes Sydhavsøernes Frugtfestival i september.

 

 

 

 

Bøtø Nor Gl. Pumpestation

Sydfalsters historie fra naturhavn til miljøbrak samt en stor samling af udstoppede dyr og fugle. Atlas dampmaskine fra 1901 er fuldt funktionsdygtig, så man kan se, hvordan vandet tidligere blev pumpet væk fra de inddæmmede arealer på Sydfalster.

Gedser Remise

Kulturhistorisk museum fra jernbanens guldalder med mange lokomotiver og togvogne i historiske rammer. ”Det Gule Palæ” kendt fra Olsen-Bande filmene er opstillet ved Remisen. Flere aktiviteter i løbet af sommeren.

Stouby Mølle

Stouby Mølle menes at være Danmarks yngste og største stubmølle

Sakskøbing Madskole og gårdbutik

Madkurser for børn og voksne, gastronomisk teambuilding med afsæt i Sydhavsøernes råvarer i Madskolen. Gårdbutik:  Torvet 11, 4990 Sakskøbing.