Foto: Oliver Grenaa Visuals

Cecilie Uttrup Ludwig og Martin Toft Madsen leverede igen suveræne præstationer, og begge favoritter kunne for tredje år i træk iføre sig dannebrogstrikot og kalde sig danske mestre i enkeltstart. 

På en teknisk rute i et solbeskinnet og festklædt Nykøbing Falster, der var tætpakket med tilskuere, sørgede rytterne for at levere et drama og en enkeltstartsfest af internationalt format. I sidste ende var de forsvarende danske mestre for stærke for udfordrerne, men for både Uttrup og Toft var der tale om hårdt tilkæmpede jubilæumssejre. 

Cecilie Uttrup Ludwig kom til Nykøbing som favorit, men med flere stærke navne, en stærk Pernille Mathiesen og den danske MTB-stjerne og tidligere DM-vinder Annika Langvad på startlisten var der ikke tvivl om, at tempospecialisten skulle ramme sit absolutte topniveau for at forsvare sit danske mesterskab.

Uttrup var sidste rytter på den 24 kilometer lange rute, og da den første mellemtid tikkede ind, var hun tre sekunder efter Langvad og kun tre sekunder foran Mathiesen. Langvad kom da også i mål i foreløbig bedste tid, men Mathiesen havde fået fart i cyklen på sidste del af ruten og slog Langvads tid med to sekunder. Da Cecilie Uttrup Ludwig drejede ind på opløbsstrækningen, var der dog ikke længere tvivl om, at hun nøjagtig som de to foregående år ville køre klart hurtigste tid - og med en knyttet næve og et glædesråb viste hun alle, hvor meget sejren betød.

På de første mellemtider så det dog ikke ud til, at Martin Toft skulle genvinde mesterskabet - Mikkel Bjerg havde været hurtigst på det første og mest tekniske stykke af ruten, men på hjemturen tabte den danske U23-verdensmester i enkeltstart lidt af farten, mens Toft for alvor fandt rytmen. I sidste ende vandt Toft Madsen komfortabelt med 25 sekunder til Bjerg - men i 2017 var der mere end et minut mellem de to ryttere i samme disciplin, så der er er lagt op til duel mellem den rutinerede mester og det unge stjerneskud flere år frem.

Martin Toft Madsens tilbagelagde de 40 kilometer i tiden 46.05, mens Mikkel Bjerg altså kørte i tiden 46.30. Rasmus Quaade kørte sig helt tilbage i toppen af dansk cykling, da han sikrede sig den sidste podieplads og bronzemedaljen i tiden 46.52. Med en sejr i DM for hold for en måned siden og to podiepladser ved torsdagens enkeltstartsmesterskaber har BHS-Almeborg Bornholm for alvor sat sig på den danske tempotrone.

I damejunior vandt Mie Saabye foran Mette Egtoft Jensen og Ellen Hjøllund Klinge, mens Jakob Hindsgaul blev dansk mester i herrejunior foran Benjamin Hertz og Mads Rasmussen.