Esbjerg Kommune er i gear til DM i landevejscykling


Jesper Frost Rasmussen, borgmester

 

Til juni står der cykelfest i vores kalender, for i år er det Esbjerg Kommune, der har fornøjelsen af at være værtskommune for DM i landevejscykling. Og vi lover, at vi er klar til start. Lige som cykelrytterne. Kæden er smurt, gearene tjekket og hjulene pudset. Vi er faktisk for længst klikket i pedalerne og rullet i gang, så alting er klar til DM-ugen.

Vi glæder os til at byde jer alle velkommen til Esbjerg Kommune. Det gælder alle de dygtige cykelrytterne og forhåbentlig også en masse glade cykelentusiaster, som vil være med til at skabe en fantastisk stemning langs vejene rundt i kommunen. Jeg er sikker på, at deres opbakning vil føles som et ekstra skub i ryggen, når rytterne suser forbi på ruterne.

I Esbjerg Kommune har vi allieret os med særligt kompetente cykelkræfter, så DM er i de bedste hænder. Med på holdet har vi selvfølgelig Danmarks Cykle Union og Esbjerg Cykle Ring, som faktisk i år fejrer 100 års fødselsdag. At vi samtidig med DM fejrer et helt århundredes lokal cykelsport gør selvfølgelig anledningen til at holde et brag af en cykelfest ekstra stor.

Når slaget om DM i år skal stå på landevejene hos os i det sydvestjyske, kunne man måske tro, at det blev en flad omgang. Men vi har faktisk bakker, og samtidig er vinden en faktor, som man på vores kanter bør have en hel del respekt for, når man færdes på to hjul med benene som motor. Ruterne er planlagt, så de byder på masser af spænding, og der er flere steder, hvor vi forudser dramatik og mulighed for en afgørende udvikling af cykelløbet. 

DM i landevejscykling strækker sig rundt i mange afkroge af vores kommune, og vi glæder os til at vise alt det bedste frem. Til linjeløbene går starten i smukke, gamle Ribe og slutter i den unge, dynamiske energimetropol Esbjerg. Undervejs går turen igennem de åbne marsklandskaber ud til Vadehavet, som både er udpeget som nationalpark og verdensarv, og rytterne får også fornøjelsen af at opleve fællesskabet i vores aktive landsbyer.

Vi håber selvfølgelig, at publikum vil kombinere cykelfesten med lidt ekstra tid i Esbjerg Kommune. Måske en gåtur ved Vadehavet, et smut ind i forretningerne, en kop kaffe på en café, en oplevelse i vores kultur- eller sportsliv og måske en overnatning for at få tid til lidt mere. 

Velkommen til Esbjerg Kommune!

Jesper Frost Rasmussen
Borgmester