Benhårdt DM-drama i Give
2100 højdemeter på 225 Km..

Velkommen til Give - og velkommen til Kingdom of Cycling. Som en stor cykelkommune med nogle af Danmarks hårdeste cykelbakker og Danmarks bedste og smukkeste cykelterræn er vi glade for at byde alle velkommen til et sandt DM-drama i 2021.

Jeg ser frem til, at rytterne skal prøve kræfter med vores unikke og meget kuperede terræn. Specielt rutens hårde stigninger ved Blue Hors, Tørskind, Østengaard, Gl. Kongevej/ Chr. Winthersvej og Fårup Sø kommer til at teste dagsformen, inden det hele skal afgøres på den tekniske rundstrækning i Give. Det bliver spændende og spektakulært.

DM i landevejscykling er et enestående løb med de bedste danske cykelryttere. Det er fire dage hvor herrer og damer kæmper om den prestigefyldte Dannebrogstrikot. En kamp om retten til at vise trøjen frem på de største scener i cykelsporten.

DM landevejscykling i Give fra den 17.-20. juni er samtidig det første af en række store løb i Vejle Kommune. Kingdom of Cycling er igen vært for kongeetapen i PostNord Danmark Rundt i august 2021, og den 3. juli 2022 er der Tour de France etapestart på Havneøen i Vejle. Dertil kommer løbene for alle cykelmotionisterne, som tiltrækker cykelentusiaster fra hele landet.

Jeg ser frem til at det hele bliver skudt i gang den 17. juni i Give, og at vi forhåbentlig kan se frem til en rød og hvid folkefest i Solhjulets by og langs ruten.

Stor tak til Give Cykelklub for at påtage sig det store ansvar som arrangør for så stor en event som DM i landevejscykling. Og stor tak til alle frivillige, som er helt afgørende for, at DM når helt i mål i Give til juni.

 

På gensyn til DM-drama i Give.  

Jens Ejner Christensen, borgmester i Vejle Kommune.