Det lyder næsten som Egon Olsens dosmerseddel forud for det perfekte kup. Men i virkeligheden var det størsteparten af ingredienserne der skulle bruges for at lave et Corona sikkert cykelløb i det midtjyske.

Silkeborg I.F. Cykling havde i samarbejde med Jyllands Ringen lavet et kriterium for senior klasserne. Det lød som et interessant arrangement. Som kommunikationschef i DCU er rollerne alsidige og opgaverne spændende. Så kombinationen af skønt vejr, et muligt cruise i min gamle bil og et anderledes event, trak mig ud af hulen. Jeg havde på blokken at jeg ville lave en lille reportage fra løbet, indtil en mail tikkede ind.
Den var fra Chefkommissær Henning Knudsen. Henning er kendt af de fleste i miljøet, som kommissær - men hans journalistiske evner er ikke at forklejne.

Henning skrev:
'Ærlig talt var det ikke den store lyst til cykelløb, der fyldte min krop, da vækkeuret ringede kl. seks lørdag morgen. Cykelløb på Jyllands ringen, bare rundt og rundt. Hvor mange gider lige det, og så med diverse Covid-19 restriktioner? Burde man ikke blot vende sig om på den anden side og tage en time eller to mere på øjet eller gøre Arabica af Puk Damsgård færdig inden man står op? Og måske derefter gå i haven og få sat kartoflerne.
Drømmen om en times søvn mere eller to blev selvfølgelig ved tanken. Jeg stod op og kørte naturligvis til Resenbro, op til mit frivillige kommissærjob, som jeg tidligere havde accepteret, og tak for det!
Det blev en blændende fin lørdag i selskab med en flok ambitiøse løbsarrangører fra Silkeborg I.F. Cykling, der med kort varsel havde lånt hele FDM´s moderne anlæg i Resenbro og med lige så kort varsel stablet et perfekt arrangement på benene. Der var fine forhold, mulighed for både kaffe, kage og sandwich og en klar adskillelse af ryttere ind og ud fra baneanlægget. Ja, selv vejret var med arrangørerne. Desværre tillod restriktionerne for banen – helt ubegribelige i øvrigt – kun aktivitet på banen mellem kl. 10 og 16, hvilket betød, der kun var plads til et begrænset antal felter.
Der var lagt et stramt program som blev holdt. Arrangørerne havde fuldt styr på deres ansvar omkring Covid-19. I alle felter blev der kørt i 40 minutter, men med indlagte pointgivende spurter, så farten til stadighed blev animeret.
Stemningen forblev helt i top - ikke blot blandt kommissær og hjem-og tidtagere, men så sandelig og ikke mindst blandt deltagerne. Sjældent har man oplevet så mange ryttere og ledere give udtryk for deres store tilfredshed med et løbsarrangement, og det er heller ikke hverdagskost at ryttere kører forbi dommervognen med en hævet hånd til hilsen og højlydt giver sig til kende med et: ”Tak for i dag og tak for et godt løb:” Jeg kørte hjem meget opløftet, mine negative forudsigelser var i den grad gjort til skamme.

Så på trods af den megen modvind ledere og frivillige i DCU til tider mødes med – så var dagen og responsen det hele værd - en skøn cykellørdag med tilfredse ryttere og hårdt arbejdende arrangører'.

Med venlig hilsen
Henning Knudsen