Den 26. februar 2022 afholdes det officielle verdensmesterskab i e-cykling. UCI har igen valgt at mesterskaberne skal foregå på Zwift-platformen, og at de ryttere som udtages, dyster fra deres hjemland eller bopæl.

I Danmark sender vi et landshold bestående af 3 herrer og 3 kvinder ”afsted”, og e-cyklingudvalget under Danmarks Cykle Union forestår udtagelsen. Forud for udtagelsen af landsholdet, har udvalget bedt ryttere som gerne vil i betragtning til udtagelse, om at melde deres kandidatur til en plads. Udvalget har modtaget henvendelser fra en rigtig stor del af den danske e-cyklingelite, som ligeledes er stærke spillere på den internationale scene. Derfor har opgaven med udtagelse været et krævende luksusproblem, hvor mange kandidater har ligget meget tæt i opløbet.

Kandidaterne er vurderet ud fra bl.a. fire iagttagelsesløb, præstationer i store internationale events, mulighed for at kunne dedikere sig 100% i de kommende forberedelser samt den enkelte rytters profil i forhold til VM-ruten.

Det danske 2022 landshold:
Kvinder Elite:
Louise Holm Houbak:
Louise er pt Danmarks bedste kvindelige rytter på Zwift. Det har hun bevist ved flere lejligheder, bl.a. da hun selv kvalificerede sig til VM ved en 9. plads i Zwifts eget kvalifikationsløb og ligeledes med en magtdemonstration i 3. afdeling af Uno-X Cuppen som netop blev kørt på VM-ruten.

Louise er medlem af Ordrup Cykle Club og kører for HEINO-teamet på Zwift.

Caroline Bohé:
Caroline er en meget spændende rytter at få med til VM. Hun er relativt uerfaren på Zwift, men befinder sig til gengæld i den absolutte verdenselite på MTB. Carolines potentiale på Zwift er enormt og ikke mindst til VM hvor den meget kuperede rute passer meget godt til hendes profil.

Caroline kører på MTB for Ghost Factory Racing Team og kører ikke på et hold på Zwift-platformen.

Fie Østerby:
Fie er for anden gang en del af det danske landshold. Hun er samtidig en meget erfaren rytter på Zwift. Hendes rytterprofil passer rigtig godt til VM ruten. Fie er en meget alsidig rytter som kan følge med de bedste opad og kan holde høje watt i lang tid.

Fie bor til daglig i Spanien, hvor hun kører for Rio Miera-Cantabria Deporte. Hun kører ikke på et Zwift-hold.

Herrer Elite: 
Oskar Hvid:
Oskar er den tungeste af de udtagne ryttere, men også den rytter med den største rå power. Han fører i skrivende stund Uno-X Cuppen, og viste bl.a. på London Loop sin verdensklasse, da han i vandt første prime og blev 2’er i løbet bag verdensranglistens nr. 1.

Oskars styrke er en god 5-minutters, hvor han samtidig kan spurte med rigtig høje w/kg til sidst. Ligeledes vil to måneders målrettet forberedelse kunne løfte Oskar endnu et niveau.

Oskar Hvid er medlem af CK Aarhus og har i 2021 kørt for FUSUIN ECT på Zwift.

Aleksej Calmann:
Aleksej Calmann er holdet ”altmuligmand”. Han kan nærmest det hele, og er altid garanti for en solid præstation, hvilket hans nuværende 2. plads i Uno-X Cuppen vidner om. Calmann vandt det første afdeling af Uno-X Cuppen, og har kørt sig i top-11 i samtlige afdelinger lige siden. Hans store styrke ligger i en stærk 20-minutters, høje watt og w/kg, og så er han holdets bedste afslutter. Får vi Aleksej med ind på sidste stigning, tror vi på han kan levere et topresultat.

Aleksej Calmann har i 2021 medlemskab af Vesthimmerlands Cykle Klub og skifter i 2022 til Vejle CK. I 2021 har han kørt for FUSION ECT på Zwift.

Michael Knudsen:
Michael er en let rytter, der igennem det seneste halvandet år har udviklet sig fra at være udpræget ultracyklist, til at være en af verdens bedste ryttere på Zwift. I Premier Division var han uhyre stabil, og har nærmest ene mand sikret, at PO Auto overlevede sæsonen og undgik nedrykning. Dette gjorde han med fire top-15-placeringer i seks løb, mod verdens bedste ryttere, hvoraf to af placeringer var i top-6.

Michael er som type en let rytter med en stærk 5-minutters, og derudover skal hans spurt heller ikke undervurderes. Ligeledes er vi imponeret over Michaels viljestyrke og dedikation og tror på at dette vil bringe ham endnu et niveau op inden VM.

Michael Knudsen er medlem af eCykle Klub Danmark og kører for PO Auto på Zwift.

VM-rute og arrangement
2022 UCI Cycling Esports World Championships køres på den frygtede Knickerbocker-rute i New York. Der køres ca. 2,5 omgang med målgang på tredje passage af den voldsomme New York KOM som er 1,4km med 6,1% i gennemsnit. Reelt er stigningen dog ca. 500 m med 8% længere og den reelle sværhedsgrad af New York KOM er noget større end den gennemsnitlige stigningsprocent angiver. I flere perioder rammer stigningen 14-17%, hvilket både stiller meget store krav til rytternes eksplosive styrke i 30-60 sekunder samt deres evne til at yde over deres aerobe niveau i ca. 5-6 minutter. Den øvrige del af ruten er også krævende, med mange sving og små stigninger, som betyder at der sjældent bliver tid til at slappe af og ligeledes at der bliver brug for at placere sig fremme i feltet, så man ikke risikerer at feltet knækker foran en.

Danmarks Cykle Union arbejder på at samle det danske landshold fysisk således at rytterne kører samlet. Ligeledes er det håbet, at stedet og corona-situationen muliggør at man kan invitere publikum til at følge VM på storskærm til dette arrangement. Denne del ligger endnu fast.