MTB Kolding inviterer indenfor til forårets første DCU mountainbike-løb i Marielundskoven søndag den 3. april med start ved Kolding Gymnasium.

"Vi ser frem til at byde både mountainbike Danmark og tilskuere velkommen til årets første løb. Trail builders Kolding har arbejdet intenst med at gøre sporet klar til sæsonen, og vi glæder os til at invitere til cykelfest," siger formand Niels Christian Eskelund.

DCU-løbene er mountainbike-sportens svar på Superligaen, hvor de mest ambitiøse ryttere konkurrerer i den olympiske disciplin XCO.
Ruten i Marielundskoven er 5 km med ca. 180 højdemeter, og rundstrækningen er med til at gøre løbet tilskuervenligt. Rutevagterne sørger for, at løbet afvikles sikkert, og de kan altid vejlede tilskuere i forhold til, hvor de bedst kan se rytternes indsats på sporet.

Alle aldersgrupper er velkomne
Det særlige ved mountainbike er, at alle aldersgrupper kan være med, og både hos de yngste og de ældste er der kamp til stregen om de gode placeringer.

Børn kører fra kl. 9.00 på en afkortet rute. Her er det glæden ved sporten og konkurrencen med gode kammerater, der er i fokus. Trods den unge alder er mange af børnene teknisk dygtige og mestrer både de krævende op- og nedkørsler.

Fra kl. 10.10 kører de voksne, hvor tempoet og konkurrencen skrues op.

"Engagementet er i top, og vi mærker tydeligt, at Tour de France kommer til Kolding. Interessen for alle grene af cykelsporten viser sig både i øget interesse for træning og opbakning til arrangementer," udtaler formand Niels Christian Eskelund.

Elitefeltet kan ses fra kl. 12.00
Danmark er internationalt kendt for navne som eksempelvis Annika Langvad, der er flere gange verdensmester i maraton, og som i 2016 blev verdensmester på den olympiske disciplin. Derudover har vi store navne som Sebastian Fini, Caroline Bohé, Simon Andreassen, Malene Degn og Jonas Lindberg samt en helt ny gruppe stærke ungdomsryttere. Det stærke, danske mountainbike-felt er et resultat af målrettet talentudviklingsarbejde gennem mange år.

Du kan tilmelde dig til løbet her: MTB Kolding – XCO løb