BKOOL Ligaen vinder DANSKERNES IDRÆTSPRIS ved SPORT 2020

Landet over, er der indstillet spændende projekter til Danskernes idrætspris, der ved den årlige sportsgalla, gives til et projekt, der inspirerer, styrker, udvikler eller endda nytænker foreningsidrætten i Danmark.

2020 har jo i den grad været et udfordrende år, med hel eller delvis nedlukning af idrætslivet. Derfor er det med stor stolthed at BKOOL-ligaen vinder den eftertragtede pris. For BKOOL-ligaen er netop nytænkning af foreningsidræt - i yderste poten, og det er nu blevet belønnet.

I alt 145 idrætsinitiativer var indstillet til Danskernes Idrætspris. Blandt de mange forslag var flere både kreative og fantasifulde. Mange foreninger har virkeligt tænkt ’ud af boksen’. Otte initiativer blev udvalgt, og efterfølgende blev tre initiativer udtaget til finalen, der fandt sted lørdag den 2. januar til DR’s tv-show Sport 2020. Blandt disse var Street under Buen, BMI Akademiet og så ikke mindst BKOOL-Ligaen, det gratis e-cyklingtilbud, der drives af eCykle Klub Danmark.

Prisen er præsenteret af e-Boks i samarbejde med Danmarks Idrætsforbund (DIF) og DR P4.

Foruden æren modtager BKOOL-ligaen 100.000 kr., der er øremærket til at styrke initiativet yderligere.

Og netop nye initiativer ser medstifter af ligaen Morten Bundgaard Pedersen for sig med det medfølgende beløb.

’Vi må konstatere, at en ret stor del af os medlemmer er midaldrende mænd. Jeg kunne godt tænke mig, at vi nåede ud til flere kvinder og flere unge mennesker, og forhåbentlig kan denne pris og de medfølgende midler hjælpe med at gøre det til virkelighed, således at medlemsskaren bliver mere mangfoldig’, siger Morten Bundgaard Pedersen og tilføjer; ’Dette er den største hæder, vi kunne opnå, og prisen betyder virkelig meget for det frivillige arbejde, vi laver. Den giver masser af motivation til at drive det videre og række ud til endnu flere danskere’.

BKOOL-ligaen er, som folkene bag selv udtrykker det, ’Coronasikker motion’, idet tilbuddet er for alle

danskere der, hjemme hos dem selv, ønsker at køre med- og mod hinanden, i et virtuelt univers på deres hometrainer, koblet til en computer med internetforbindelse.

Og netop det innovative tiltag, der bringer ryttere og motionister sammen på tværs af landet og på tværs af aldersgrænser (yngste deltager er 14 år, mens ældste er 73 år) har givetvis været medvirkende årsag til at BKOOL-ligaen nu kan bryste sig med hæderen som vinder af Danskernes idrætspris.

Fakta:

BKOOL-ligaen er et gratis tilbud til alle danskere i hele Danmark, og er 100% frivilligt drevet. Ligaen afvikles hvert år fra oktober til marts med mere end 100 løb.

Facebook gruppen ”BKOOL – Dansk brugergruppe” fungerer som det virtuelle klubhus.

BKOOL-ligaen tæller flere end 1.000 deltagere fra hele landet og flere end 200 ryttere til start, i hver af ugens 4 faste løb. Ligaen drives af eCykle Klub Danmark, som i dag har flere end 270 medlemmer og er medlem af både Danmarks Cykle Union og DGI.