Sæsonen nærmer sig, og der er i den kommende måned en lang række uddannelser og kursustilbud på hylderne til DCU-klubtrænere og klubber, som ønsker at stå skarpt rustet til sæsonstart. I mange tilfælde kan der hentes refusion for tilmelding hos kommunen.

Træner 1 Øst – 5/3, 6/3, 19/3, 20/3 hos Arbejdernes Bicycle Club (2700 Brønshøj)
Træner 1 henvender sig til træneren, som ønsker at opkvalificere sine evner som træner i en cykelklub, uanset om man er træner på landevej, mountainbike, cyklecross eller bane.
Uddannelsen er niveau 1 i DCU’s og DIF’s træneruddannelse og er adgangsgivende for niveau 2.
Uddannelsen er bygget op af fire individuelle moduler, som du kan tages selvstændigt og i vilkårlig rækkefølge, med undtagelse af modul 4, som skal være det afsluttende modul. Alle moduler er af én dags varighed fra 9-17

Lørdag den 5/3 - Modul 1 – Trænerrollen 
Søndag den 6/3 - Modul 2 – Cykelsportens fysiologi
Lørdag den 19/3 - Modul 3 – Træningsplanlægning
Søndag den 20/3 - Modul 4 – Træneren i praksis
Læs mere og tilmed dig her

MTB Kaptajn Øst –Søndag den 6/3 hos Slagelse MTB
Kurset er for klubbens MTB-turledere, klubtrænere eller kaptajner, der klædes på til at planlægge og gennemføre en god og sikker MTB-træningstur. Kurset er med til at minimere uheld og sikre en god stemning og cykelkultur i klubben. Du får viden og færdigheder til hvordan du sikkert styrer en træningstur i skoven, eller på MTB-sporet, og kommunikerer til en gruppe med forskellig baggrund, færdigheder og ambitionsniveau.
Læs mere og tilmeld dig her

BMX Træner 1 – 25/3 og 26/3 i Midtjylland samt 8/4 og 9/4 i København
Uddannelsen giver dig den basale viden om det at være BMX-Træner, og foregår over 2 moduler, der begge forløber fra fredag kl. 17 til lørdag kl 17.
Læs mere og tilmeld dig her

B&U Basistræner Landevej – vest – Lørdag den 26/3 hos Kolding BC
Kurset er en introduktion til trænerrollen indenfor landevejsdisciplinen og er målrettet forældre der cykler med til træning, trænere med begrænset erfaring eller etablerede trænere med mod på videreudvikling. Du får viden og færdigheder til hvordan du tilrettelægger træning og kommuniker overfor børn og unge med forskellig baggrund, færdigheder og ambitionsniveau.
Kurset er gratis for trænere og forældre i DCU-klubber
Læs mere og tilmeld dig her

Landevej Kaptajn Øst – Lørdag den 26/3 i Ballerup Super Arena
Landevej Kaptajn er for alle, som gerne vil udvikle egne færdigheder ift. at køre i felt og påtage sig rollen som kaptajn/instruktør for andre i klubregi.
Der er som noget nyt afsat to undervisere til dagen. Det gør det muligt i endnu højere grad at tilgodese forskelligheder i niveau og forudsætninger.
Læs mere og tilmeld dig her