Cykelklubben CK Kronborg afholder snart klubmesterskab, og de håber at kunne drage fordel af den store opmærksomhed, der har været på Tour de France og Jonas Vingegaard og dermed få flere børn og unge til at klikke i pedalerne.

Flere landevejsklubber har de senere år haft svært ved at tiltrække nye medlemmer. Hos CK Kronborg er de derfor glade for, at vi nu har fået en dansk Tour de France-vinder, og de håber, at det, man måske kan kalde Vingegaard-effekten, smitter af på klubben.

”Den effekt håber vi at kunne trække lidt på, når vi den 11. august arrangerer vores årlige klubmesterskab," fortæller Henrik Malmgreen, der er bestyrelsesmedlem i CK Kronborg i Helsingør. "Det er et helt åbent arrangement, som alle kan deltage i, uanset om de er med i vores klub eller ej, og derfor vil vi gøre en ekstra indsats for at markedsføre det på de sociale medier. Det vil sige i alle relevante og lokale grupper på Facebook."

I foråret samarbejdede DCU, Helsingør Kommune og CK Kronborg om BørneTour, der fandt sted på Kulturhavn Helsingør. Her fik 150 børn en festlig eftermiddag i cyklingens tegn sammen med forældre og bedsteforældre. Derfor ser Henrik Malmgreen det som en helt naturlig ting at gøre klubmesterskabet åbent for alle i arbejdet for at tiltrække nye børn og unge, der er interesseret i cykelsport.

”Vi håber naturligvis også på at tiltrække nye ryttere til voksenrækkerne, men jeg er ret sikker på, at historien om Jonas Vingegaard, der allerede som drengerytter luftede drømmen om en dag at vinde Tour de France, kan og vil være med til at inspirere mange børn og unge til at komme i gang med cykelsport. Det er i hvert fald i vores B&U-afdeling, at vi lige nu lægger vores indsats”, slutter Henrik Malmgreen.

Hvis du har lyst til at deltage i klubmesterskabet i enkeltstart, kan du læse mere her: https://www.sportstiming.dk/event/11079