Nu hvor det igen er muligt at afholde aktiviteter for børn og unge, startede Cykling Odense sommeren med en camp for 38 deltagere. I første omgang var der plads til 28 børn, men da der var stor efterspørgsel på at komme med, valgte man at åbne for flere.

Træningen var henlagt til cykelbanen og landevejen. På landevejen var der fokus på forskellige træningsøvelser og intervaller for at lære rytterne hvordan de kan få ”det runde tråd” og skabe fremdrift i cyklen, samt få trænet spurter. Desuden blev der tænkt meget på sikkerheden, og derfor blev rytterne delt i flere grupper, for at skabe de bedste træningsmuligheder og for at undgå at fylde for meget.

På banen var der en del nye, så der skulle lige øves lidt, men det gik hurtigt for alle at komme op på banen. Det gav mulighed for at træne fokuseret banetræning. Særligt holdløbsskift og scratch er blevet kørt for de nye. Desuden blev der arbejdet med topfart, og rytterne lærte hvordan de kan blive hurtigere.
Alle der kunne køre parløb, fik en del parløbstræning, som de har været rigtig glade for, da der er DM i parløb den 10. juli. Nogle ryttere fik mulighed for at køre med en ny makker, og det var en stor succes.
I forbindelse med parløbstræningen, fik vi besøg af Alex Rasmussen, der er tidligere verdensmester i disciplinen. Alex havde afsat tid til at træne med rytterne og det gav virkelig meget.
Desuden bød dagene på andre aktiviteter og udfordringer, i form af styrke og koordinationstræning, quiz og oplæg om teknik i cykling.

Den ene eftermiddag blev der lavet et cykelløb, som var en kombination af at køre stærkt på cyklebanen og kørsel på en forhindringsbane på inderkredsen. Rytterne blev spurgt hvad de synes om at køre konkurrence på denne måde, og om det var noget de kunne finde på at melde sig til, hvis der blev lavet lignede løbsdage. Der var en hel del der sagde, at de syntes det var sjovt og gerne ville prøve det igen. Nogen synes dog, at det er selve banen der er det bedste.
Konceptet vil Cykling Odense nu arbejde videre med, og målet er at få mange af vores nye børneryttere til at starte med denne form for træning.

Fra Cykling Odense vil vi gerne sige tusind tak til rytterne for nogle gode dage. Det har været rigtig fedt at så mange ville deltage. Ikke mindst tusind tak til hjælperne på campen, som har gjort en stor indsats for at dette kunne lade sig gøre. 

Odense Cyklebane
Anika, Casper, Ulla, Boye, Tue, Magne, Silas og Claus