Siden sensommeren 2021 har Danmarks Cykle Union arbejdet på en sikkerhedsmanual for danske cykelløb. De første materialer er nu klar til klubberne, som kan bruge dem som støtteværktøjer, når de skal planlægge cykelløb i 2022.

Danmarks Cykle Union er glade for at kunne præsentere første version af en sikkerhedsmanual for danske cykelløb. Arbejdet med sikkerhedsmanualen har stået på siden sensommeren 2021 og de første materialer er nu klar, så de kan bruges som støtteværktøjer til alle de klubber, der skal afholde cykelløb i 2022.

”Med lanceringen af en sikkerhedsmanual tager vi et stort skridt mod at skabe endnu mere sikkerhed til danske cykelløb. Det er et værktøj, som ikke skal gøre det sværere for klubberne at arrangere løb, men snarere give en række værktøjer, der forhåbentligt kan lette arbejdet lidt,” siger direktør i Danmarks Cykle Union, Martin Elleberg.

Materialerne består først og fremmest af en sikkerhedsmanual, der kommer med en række anbefalinger om hvordan eksempelvis planlægger en sikker rute og afvikling af et cykelløb. Samtidigt er der også udarbejdet et række actioncards og tjeklister, som kan bruges både i planlægningen og afviklingen af cykelløb.

Danmarks Cykle Union har et mål om at opdatere og aktualisere indholdet, så det forbliver relevant. Derfor har man også valgt at kalde denne version af sikkerhedsmanualen for version 1.0, da den er tænkt som et dynamisk værktøj, der år efter år kan revideres og udvides.

”Sikkerhed er et komplekst emne og der vil helt sikkert være ting, som vi ikke har nået at behandle i version 1.0, men som vil være meget relevante at få med, når vi kigger på revisionen af materialet næste gang. Derfor er vi også meget lydhøre over for input fra både klubber og medlemmer,” siger Martin Elleberg.

Alt materiale kan findes på undersiden: https://www.cyklingdanmark.dk/discipliner/landevej/

Materialet er både tiltænkt arrangører, frivillige og ryttere.