Da de danske landsholdsryttere i 2001 kørte VM i Lissabon i Portugal, var det for første gang i cykeltøj fra italienske Parentini. Siden 2001 er det blevet til mere end 50 internationale VM- og OL-medaljer for de danske landshold på landevejen, banen og på MTB-sporene. Michael Valgren Hundahls imponerende bronzemedalje ved VM i Flandern fejrer således 20 års tæt parløb mellem Danmarks Cykle Union (DCU) og Parentini.

Stolt sponsor af dansk cykelsport
Det er ikke til at tage fejl af, hvor meget den stærke relation til dansk cykelsport betyder, når man besøger Parentinis hovedkvarter i Capanne i smukke Toscana.
Her hænger utallige billeder af danske ryttere og cykeltrøjer i glas og ramme – alle med personlige hilsner til Gianpaolo Parentini og resten af Parentini-familien, der hver dag strækker sig langt for at perfektionere de små detaljer, som kan betyde forskellen mellem sejr og fiasko for de danske ryttere.

Tæt samarbejde om udvikling af high-end cykeltøj
Det har været 20 begivenhedsrige år med en teknisk udvikling på udstyrsfronten, der har stillet tiltagende høje krav til cykeltøjets tekniske kunnen. En udvikling, som Parentini og DCU har gennemgået hånd i hånd. Atleternes tøj er blevet optimeret i tæt samarbejde mellem DCUs præstationsingeniører og de tekniske designere hos Parentini i Italien. 
”Et 20-årigt samarbejde kræver, at de involverede parter udvikler sig sammen. I samarbejdet mellem DCU og Parentini, har vi formået i fællesskab at udvikle cykeltøj, der undervejs har imødekommet et markant stigende fokus på særlig aerodynamik og funktionalitet,” forklarer Elitechef i Danmarks Cykle Union Morten Bennekou.
Frem imod de Olympiske Lege i Tokyo arbejdede de to parter tæt sammen om at finde de famøse ”marginal gains”. Et samarbejde, der satte nye, høje standarder for det danske landsholdstøj.
”De seneste to år, op imod OL i Tokyo, har vi arbejdet tæt sammen med Morten Bennekou og forbundets ingeniører. Prototyper er blevet fremstillet i forskellige materialer for at opnå en så aerodynamisk dragt, som overhovedet muligt. Disse er derefter blevet testet og optimeret i vindtunnel og på banen med rytterne. Dette har gjort det muligt at sætte verdensrekorder og vinde medaljer af fineste karat,” forklarer Gianpaolo Parentini.

Håndlavet kvalitet fra systuen i Toscana til velodromen i Tokyo
Alle Parentinis produkter er 100% håndsyet i Capanne i Toscana, hvor de er blevet fremstillet siden 1976. Dette i en tid, hvor flere og flere producenter ellers vælger at flytte produktionen til Østen på jagt efter billig arbejdskraft.
I produktionen finder man de erfarne skræddere på rad og række, med hver deres ekspertise indenfor for syning af teknisk cykeltøj. Alle er de vigtige led i produktionskæden. Èn med fokus på puden i bukserne, en anden med fokus på lynlåsen i trøjen.
Mange af dem har været hos Parentini i over 25 år, og besidder en enorm viden om design og udvikling af cykeltøj. En erfaring, der gør at man meget hurtigt og agilt, har kunne tilpasse de danske atleters udstyr, efter individuelle behov og ønsker:
Parentini har – med egen systue i Italien – hurtigt kunne udføre bestillinger, optimeringer og justeringer, der har imødekommet de behov, vi som forbund har haft,” forklarer Morten Bennekou.
Dette fokus på kvalitet og detaljer, er vigtig for rytterne, der forstår vigtigheden af en cykelbuks, med en anatomisk korrekt syet pude, tilpasset rytterens position og bevægelse på cyklen.

Har du først kørt i Parentini cykeltøj, vil du forstå, hvorfor Parentini holder fast i, at alt deres tøj skal håndsyes i Italien, af erfarne italienske medarbejdere og med italienske materialer. Som Gianpaolo Parentini selv understreger det: “Abbiaamo a cuore la performance” eller på dansk “fordi vi bekymrer os om performance”.

Parentini hjælper også klubber og firmaer i cykeltøjet
Parentini hjælper ikke kun den danske verdenselite. Parentini laver også teamtøj til aktive klubber og firmaer.
For mange cykelhold kan den kreative proces i at skabe et flot design være både besværlig og krævende. Der er mange faktorer, der spiller ind, og det er ikke så ligetil, som at designe for eksempel en fodboldtrøje. Den opgave påtager Parentini sig, og gerne i tæt dialog med kunden.
Parentini kan med sit interne salgs- og design-team i Danmark give et bud på en cykelversion af virksomhedens/klubbens eksisterende identitet. Både i form af et klassisk og mere simpelt design, men også i mere avanceredde totalløsninger, hvor tøjet skal stå særligt frem.

Du kan læse meget mere om, hvad Parentini kan tilbyde ved at klikke her: 

parentini-nordic.dk

 


Der skal lyde en stor tak fra Parentini til Danmarks Cykle Union og de mange ryttere. Vi glæder os til fortsat at se de danske ryttere dominere på landevejen, på banen og i skoven med Parentini på brystet.

Foto: Karen M. Edwards