I weekenden afvikles det danske mesterskab i landevejscykling for Børn og Unge. Løbet afvikles i Tvis, Holstebro Kommune, hvor Holstebro Cykle Club har fundet nogle spændende ruter i det bakkede Vestjylland, som kan byde på sidevind, små veje og bakker.

Det er med stor opbakning fra Holstebro Kommune og Borgerforeningen i Tvis, at der i weekenden køres DM i Tvis. Programmet byder på enkeltstart lørdag, med start i U11 drengeklassen klokken 10:00, herefter følger U11 piger, U13 drenge og U13 piger. Herefter forlænges ruten så den er klar til U15 drenge, U15 piger, U17 drenge og U17 piger, der afslutter den første dags løb.

Søndagen byder på linjeløb. U11 klasserne starter først og kører 2 omgange af 8,97 km. Herefter gælder det U13 klasserne der kører 3 omgange af 8,97 km. Efter præmieoverrækkelse ca. kl. 10:30 gælder det så de ældre klassers linjeløb, hvor U15 klasserne kører 4 omgange af 10,8 km for at give plads på ruten til U17 klasserne der kører 7 omgange af 10,8 km.

I alt står godt 180 ryttere til start i Tvis og det glæder formanden for Holstebro Cykle Club Peter Sandkvist, der som arrangør giver weekendens DM disse ord med på vejen: Cykling er livsbekræftende, hvor man kan mærke at man lever både fysisk og psykisk - det er jeg sikker på også tiltaler mange børn og unge. Derfor har vi sat alle sejl til for at skabe et godt DM for børn og unge. Blandt de ryttere der deltager i weekenden, ligger fremtiden i dansk cykelsport. Dette DM kan være med til at vise hvad vi kan, for det momentum vi har med succes hos eliten på landevejen, skal vi bruge til at tiltrække børn og unge. Derfor glæder vi os til at byde de unge ryttere og deres forældre velkomne til Tvis og vi er meget taknemmelige for den opbakning vi møder hos kommune og borgere, på trods af den udfordring en sogne-nedlukning har budt os, men vi er klar, og vi glæder os til at afvikle et godt og sikkert DM for Børn og Unge”, slutter formanden for Holstebro Cykle Club, Peter Sandkvist

Fakta:
Løbene afvikles den 28. og 29. august 2021
Start og mål: Prins Burisvej ved Tvishallen, 7500 Holstebro