Lørdag den 24. april køres der DM i Roskilde. Et arrangement som er blevet stablet på benene med kort varsel, hvilket Danmarks Cykle Unions elitechef Morten Bennekou forklarer her:

”Normalt køres DM jo lidt senere på sæsonen, og derfor synes jeg også, at vi skylder alle BMX-interesserede i Danmark en indsigt i vores bevæggrunde, for at køre stævnet allerede i april. 
Først og fremmest savner vi vel alle, efter et langt år i Coronaens skygge, at der igen køres store og vigtige stævner på dansk grund. Det gør vi i hvert fald i Danmarks Cykle Union, ligesom vi både blandt vores eliteryttere og vores ældste ungdomsryttere, mærker savnet efter at forberede sig til og deltage i konkurrencer, hvor der virkelig er tænding på. Og så skal det heller ikke være nogen hemmelighed, at vi har haft med i vores overvejelser, at en meget turbulent OL-kvalifikation nu nærmer sig sin ende. En ende, hvor vi af sportslige årsager, meget gerne vil have de ranking point, som et DM udløser, sat i spil. Det skylder vi både vores bedste eliteryttere, dansk BMX generelt og også vores gode samarbejdspartnere i Danmarks Idrætsforbund og Team Danmark. I den forbindelse vil jeg ikke undlade at takke Roskilde BMX for at melde sig med det overskud, som det kræver, at træde til med så kort varsel og arrangere et DM-stævne. Klaus Bøgh og jeg ville meget gerne have afviklet DM stævnet fra en 8-meter rampe, og det kan vi så nu!”.

DM afvikles i fire klasser: Junior Women (17-18 år), Elite Women (19+ år), Junior Men (17-18 år) og Elite Men (19+ år). Vi kører naturligvis efter de gældende COVID-19 retningslinjer, hvilket betyder, at DM afvikles uden eller med begrænset publikum. Derudover opfordrer vi kraftigt til, at alle ryttere, trænere, løbskommisærer, beregnere og løbsoffcials, som opholder sig i rytterområdet, inden ankomst lader sig Corona-test (PCR-test), således at stævnet afvikles så sikkert og sundhedsmæssigt korrekt som muligt. Vi håber at se flest mulige ryttere til BMX DM Championship 2021.

Yderligere info om eventet kan findes her

Også internationalt ser det ud til, at sæsonen nu så småt er ved at komme i gang. Italienske Verona er således trådt til som arrangør af afdelinger af både en European Cup (1/5-2/5) og en World Cup (8/5-9/5). Landstræner Klaus Bøgh udtaler således om udtagelserne til disse to vigtige stævner:

”Jeg har valgt at udtage fire ryttere fra landsholdstruppen til de to weekender i Verona i maj: Simone Tetsche Christensen, Rikke Balle, Malene Kejlstrup og Jimmi Therkelsen. Og så har jeg valgt at udtage de samme ryttere til World Cuppen i Bogota i slutningen af maj. Disse stævner er de sidste, som tæller til OL kvalifikationen, og det bliver fantastisk spændende at se, hvor vi står, og hvor mange OL point rytterne tilsammen kan skrabe sammen til Danmark. Det er jo åbenlyst, at jeg med disse udtagelser lader stærke og lovende ryttere blive hjemme, hvilket imidlertid ikke skal ses som et fravalg, men derimod som et helt skarpt fokus på OL-perspektivet nu og her i 11. time”.

Det er også værd at bemærke, at der til European Cuppen er åben tilmelding i alle klasser, hvilket betyder, at ryttere som ikke er udtaget, alligevel har muligheden for at stille op her. Om det siger Klaus Bøgh:

”Jeg håber, at de eliteryttere, som ikke er udtaget denne gang, alligevel vælger at stille til start på egen hånd, da det jo er en god og kærkommen mulighed for at få kørt nogle løb. Og da det jo som sådan ikke frarådes af myndighederne, så længe der er tale om eliteryttere. Og så glæder jeg mig i øvrigt til, inden længe at se flere af disse ryttere i landsholdssammenhæng på internationale opgaver igen”.