Søndag 18. april blev et nyt kapitel skrevet i historien om dansk konkurrencecykling, da de nye regler for inddeling af Masterklasser for første gang skulle afprøves.

Masterklasserne var tidligere inddelt efter alder i H40 og H50. Nu er de inddelt efter niveau, i henholdsvis Master A, Master B og Master C. Håbet med de nye klasser er, at det vil tiltrække mange nye licensryttere som får mulighed for at starte ”blødt” ud i Master C og ligeledes at Danmarks Master-elite kan krydse klinger med hinanden i Master A.
Interessen forud for første start var overvældende og efter mindre end en time var alle små 40 pladser i hvert af de 3 felter udsolgt. Felterne er naturligvis begrænset i størrelsen pga. covid-19 restriktioner men det bliver spændende at følge udviklingen når der åbnes op for flere deltagere – forhåbentlig snart.
Tilbagemeldingerne fra de deltagende ryttere var ligeledes positive og der blev meldt om gode, hårde og jævnbyrdige cykelløb.

De nye masterklasser er ideelle til klubbens ”supermotionister” som gerne vil prøve at køre rigtig konkurrence under sikre og ordnede forhold. Du kan både deltage med en konkurrencelicens eller en basislicens (det tidligere motionslicens), hvor du får et klippekort til 3 løb.

Spørg i din cykelklub hvis du er interesseret eller ring til Distrikterne i Jylland (93906878) eller på Sjælland (24750015) . Alternativt kan du skrive her: licens@slet-dette.cyklingdanmark.dk

På dette link kan du se hvor og hvornår der bliver kørt cykelløb.