Danmarks Cykle Unions bestyrelse har tildelt værtsskabet for DM i cyklecross til Cykle Klubben Aarhus, der således igen skal afvikle DM.Løbene afholdes i weekenden d. 8 og 9 januar 2022 på og omkring Aarhus Cyklebane og denne gang med tilskuere.

Foto: Lars Juul Nielsen

Området omkring Aarhus cykelbane er meget tilskuervenligt og særligt fra tribunen kan man følge godt med i løbets mange dueller. Arrangørerne ændrer en smule på ruten og tilfører nogle nye spændende passager, der giver mere fart over feltet. Passagerne bliver der mulighed for at afprøve sidst i oktober til banens ”Grote Prijs / Party Prijs-løbsweekend”.
Interessen for cyklecross er vokset de senere år - og der er en stigende tendens at både landevejsryttere og mountainbikere på dansk og internationalt topplan kører cyklecross i efterårs- og vintermånederne, det glæder formanden for cyklecross-udvalget i Danmarks Cykle Union, Anders Gudnitz, der sætter disse ord på  det kommende DM: ”til det kommende DM, har også de unge og master-rytterne mulighed for at køre løb på den DM rute, som de på grund af Corona restriktionerne var udelukket fra at køre på, rytterne får mulighed for at tage revanche - ikke bare over konkurrenterne - men også over Corona en”, slutter han.

Sidste sæson overtog CK Aarhus Cyklecross DM, fordi de kunne have siddende tilskuere og kunne styre adgangen jævnfør Corona restriktionerne. Over jul og nytår lukkede Danmark så helt ned - og alle de, der havde købt billet måtte blive derhjemme. En TV aftale med Sport Live gav dog fans og tilhængere mulighed for at se løbene hjemme i stuerne.
Arrangør Joachim Parbo husker tydeligt det sidste DM: ”Det var en stor skuffelse. Vi havde forberedt en stor cykelfest, for netop cross løbene i udlandet er kendetegnede ved en fantastisk stemning. Det ville vi gerne bringe til vores DM - og så måtte der ikke komme nogen gæster, så det var et scoop, at vi fik TV dækning på løbet, så folk alligevel kunne være med. Nu får vi heldigvis chancen for at gennemføre den cyklecrossfest - inklusive tilskuere - som vi oprindeligt havde planlagt”, slutter Joachim Parbo.

Jeppe Pallesen, rytter på Team ColoQuick, ser frem til at køre Cross-DM igen. Pallesen har haft en forrygende sæson på landevejen med en 5. plads på 3. etape af Slovenien Rundt og en 10. plads på Kongeetapen i Post Nord Danmark Rundt. "Det gav noget at tro på, at vi kunne få lov til at køre crossløb under nedlukningen sidste vinter. Det var godt at få benene og hovedet blæst igennem. Jeg synes det betyder noget mentalt at kunne koncentrere sig om en anden form for cykling udenfor landevejssæsonen. Jeg synes også, at cross gør at jeg bedre håndtere ujævnheder på vejen, når jeg sidder et landevejsfelt", siger Pallesen med et smil og ser frem til at køre DM igen i Aarhus, hvor sidste års 9 plads skal byttes ud med en bedre placering. "Tænker man ikke altid, at man kan gøre det lidt bedre?" slutter han med et smil.

Cross-Danmarksmesteren i U23 klassen og tidligere Junior mountainbike Europamester, Oliver Vedersø fra Team Torpado-Ursus har allerede meldt sig på banen: “Den hurtige rute fra januar passer mig godt og jeg glæder mig til at forsvare min trøje igen til januar i Aarhus” udtaler Vedersø.
Simon Bak, der i denne sæson er skiftet fra mountainbike til landevej - og som kørte for landsholdet under Post Nord Danmark Rundt, glæder sig til at få revanche mod Oliver Vedersø. “Jeg har fået mere skud i benene i denne sæson på landevejen, så jeg er klar til at veksle min 4. plads til metal !”. Siger Bak.

Fakta:

  • DM i cykle cross køres på Aarhus Cykelbane i weekenden d. 8 og 9 januar 2022
  • Danmarksmesterskaberne køres for alle aldersklasser - og der bliver desuden et åbent motionsmesterskab om lørdagen for folk, der f.eks. har en gravel-cykel og vil prøve at køre på DM-ruten.