Bestyrelsen i Danmarks Cykle Union har godkendt nedenstående indstilling vedrørende brugen af mesterskabstrøjer til uofficielle danmarksmesterskaber.

Arrangøren af et uofficielt DM (B&U samt master i alle discipliner) kan vælge at uddele en DM-trøje (design vil ikke være det klassiske dannebrogsdesign, som kun kan benyttes i de officielle DM-klasser).

Trøjen betales af arrangøren (udgiften kan finansieres via forhøjede startpenge) og købes gennem DCU’s administration.

En uofficiel DM-trøje må ikke benyttes i licensløb i DK, men rytteren må iklædes trøjen på podiet til DM-løbet.


For klubber, der skal arrangere uofficielle mesterskaber, betyder det, at der således er taget beslutning om, at det viste design må benyttes ved uofficielle mesterskaber fremover. Baggrunden er en indstilling fra DCU’s disciplinudvalg, Teknisk Kommission og distrikterne.

Det er det design, Masterudvalget i 2021 fik godkendt til DM for master på landevej, og det vil derfor være genkendeligt.

Det er vigtigt at bemærke, at en uofficiel mesterskabstrøje ikke må benyttes i licensløb i DK, men rytteren må iklædes trøjen på podiet til DM-løbet.

Eventuelle køb af trøjen skal ske senest 8-10 uger før afholdelse på et lukket link, der kan indhentes efter henvendelse til DCU's administration via Julie Kristiansen på jkr@slet-dette.cyklingdanmark.dk eller dcu@slet-dette.cyklingdanmark.dk.  

Arrangører af et uofficielt DM i 2022 har fået direkte henvendelse med information på mail.