Cykeltræneren Jannek Tetzlaf faldt om med hjertestop på en træningstur sidste år, men takket være hurtig hjælp fra sine kolleger i TRI4 blev han reddet. Nu har Jannek modtaget DBU’s Ungdomsfonds legat.

Jannek Tetzlaf, underviser hos Danmarks Cykle Union og aktiv i talentarbejdet indenfor mountainbike, faldt om i efteråret 2020 på flyvestationen i Værløse under en træningstur som træner for sin klub TRI4. Jannek, som ellers er sund og rask, fik pludselig hjertestop og mistede bevidstheden. Hvis det ikke havde været for TRI4s hurtige hjælp på stedet havde han muligvis ikke været her i dag.
Tak er et fattigt ord. Uden dem havde jeg ikke siddet her i dag”, udtaler Tetzlaf til DIF’s Ekstranet.

Fondsmidler et rent tilfælde
Jannek blev lagt i kunstig koma og mens han kæmpede for sit liv, opsøgte en af medlemmerne fra TRI4 Kristoffer Nielsen og Martin Wang Hjørngaard fra DCU for at fortælle dem, hvad der var sket. Ved en ren tilfældighed læste de to om DBU’s Ungdomsfonds legat dagen efter på DIF’s Ekstranet.
Fondens erklærede mål er ”at støtte danske idrætsudøvere, herunder idrætsledere, der uforskyldt er kommet i nød som følge af sygdom eller ulykke eller anden uforskyldt årsag eller nære pårørende eller efterladte til disse personer”.
”Det var jo som skrevet til Jannek og næsten lidt for underligt at sådan en meddelelse lidt tikker ind dagen efter nyheden om Jannek. Der var kun to dage til ansøgningsfristen, så det gik hurtigt. TRI4 ville meget gerne være medansøger på Janneks vegne”, udtaler Martin Wang.

For kort tid siden kunne DCU og TRI4 fortælle Jannek, at DBU’s fond havde valgt at støtte ham økonomisk. Fonden kan søges af alle der er medlem af DIF. Derudover kan fonden også søges af institutioner, der arbejder med idræt for unge med fysisk eller psykisk handicap.

”Det skulle ikke kunne ske, men det gjorde det”
Jannek Tetzlaf fortæller til Ekstranettet: ”Jeg har ikke brug for at man ser mig som en syg mand. Lægerne kan ikke forstå, hvordan det kunne ramme mig. Det skulle ikke kunne ske, men det gjorde det – og nu er jeg mentalt kommet videre”
I dag er Jannek tilbage cyklen. Efter sin to måneder lange sygemelding havde han brug for at komme ud i den friske luft. Han tilskriver netop træningen, og det at komme ud, som del af det af at komme op til overfladen efter nogle hårde måneder.
”Jeg er uddannet ITA-træner (DIF og Team Danmarks elitetræneruddannelse, red.). Her ligger mange værktøjer, som jeg bruger på mig selv, når jeg arbejder med mig selv mentalt”.

Jannek har i sinde at blive endnu dygtigere til coaching og vil også bruge fondsmidlerne på at videreuddanne sig på Syddansk Universitet i kognitiv coaching.