Landevejsudvalget har midtvejsevalueret masterklasserne, da der i foråret har været en ret ujævn fordeling mellem klasserne Master Herre A (MA), Master Herre B (MB) og Master Herre C (MC), hvilket ikke har været hensigten med de nye klasseinddelinger, der blev sat i søen til sæson 2021.

Vi er bevidste om, at de nye klasser naturligvis lige skal finde deres naturlige leje, men det er Landevejsudvalgets vurdering, at klasserne i dette forår har været alt for ubalancerede med en større tyngde end ønsket i Master Herre C, og for mange løb har set for små felter i Master Herre A og Master Herre B.

For at skabe et mere balanceret flow i klasserne har Landevejsudvalget indstillet en reglementsændring til bestyrelsen omkring op- og nedrykningsgrænserne i de tre masterklasser. DCU’s bestyrelse har på det seneste bestyrelsesmøde godkendt udvalgets forslag til nye regler for op- og nedrykning i efterårssæsonen med virkning fra 1. juli 2022, og de nye regler er dermed trådt i kraft.

Du kan læse communique med information om de nye tiltag HER, og for yderligere information om reglerne henvises til de sportslige regler, som er opdateret pr. 7. juli 2022 (kapitel 7 omhandler reglerne for landevejscykling. Du finder de sportslige regler HER.

Med denne information vil vi også gerne gøre opmærksom på, at prisen for licens pr. 1. juli er reduceret (gælder alle aldersgrupper), og vi beder jer sprede budskabet til klubmedlemmer og til jeres træningskammerater, som kunne have lyst at prøve licenscykling.
Samtidig er det også stadig muligt at køre 3 licensløb på klippekort (dog ikke etapeløb, DM og NM).

Vi ønsker alle ryttere og klubber en rigtig god sommer, og glæder os til at se nogle gode master væddeløb i sensommeren.
Vh Danmark Cykle Unions Landevejsudvalg