Med de nye ændringer af masterklasserne, oplever flere cykelklubber øget interesse for at køre med rygnummer. Blandt disse er Holstebro CC, der i den grad har oplevet en øget interesse og tilgang til klubben.

Holstebro Cykle Club af 1960 har efterhånden mange år på bagen. Klubben har altid fokuseret på elitearbejdet, hvor HCC har bidraget med talent- og A-klasseryttere gennem årtier. Igennem de senere år, har især børne- og ungearbejdet været hoved-fokus for klubben, men det seneste år har dette arbejde været udfordret af covid-19.

Hvor ungdomsarbejdet har været udfordret af pandemien, så har klubben til gengæld oplevet en stor tilgang til deres HCC licenstræning. Ideen opstod for få år siden, da man henvendte sig til de andre klubber i lokalområdet, med en idé om at lave fællestræning til klubbernes såkaldte ”supermotionister”. Disse fællestræninger har udviklet sig til at HCC i dag har 30-40 ryttere med til deres træninger, hvor de fleste af rytterne kører med i masterklasserne, men også B og C-klasserne er repræsenteret her.

Hele ideen med denne form, er ikke at få A-ryttere, men derimod at få en seriøs og aktiv seniorafdeling. Man tilbyder også klubbens unge ryttere at køre med for at få bygget på deres distancetræning, når disse har ballasten til at kunne sidde med.
En af de fordele, som Holstebro CC kan tilbyde, er muligheden for kunne køre med rygnummer. Her er det især også den øgede sikkerhed ved licensløbene, som klubbens nye medlemmer har eftersøgt.
Michael Jørgensen, som er træner i klubben, udtaler til TV2-Midtvest: ”mange af de her ryttere kommer fra motionsklubberne i området, og de kører rigtig stærkt, så nu får de lov at komme ud og køre med ligesindede, der også kører rigtig stærkt”.

Formanden for Holstebro Cykle Club Peter Sandkvist er også glad for at klubben ser denne tilgang og understreger: ”Det er vigtigt, at der lægges vægt på fællesskabet og selvom der køres stærkt, er der er stor fokus på det sociale element” fortæller Peter Sandkvist og tilføjer: ”der er også blevet etableret ”Social Ride”, som er et tilbud til alle der ønsker at prøve kræfter med at køre i klub. Det er kommet i stand i samarbejde med en lokal campingplads, som sørger for forplejning efter endt træning”.

Denne vinter har også været ekstra god for klubben, da man har oplevet stor succes med virtuelle fællestræninger på SWIFT, hvor man har haft 15 ryttere med pr. gang.

Man kommer ikke sovende til væksten i klubben, men er begunstiget af en række meget aktive ledere og ildsjæle som lægger et stort engagement for at kunne tilbyde disse forskellige former, så hermed er ideen om såvel træningsfællesskab for potentielle licensryttere og social ride givet videre – til inspiration og fri afbenyttelse.