Den bedste e-cykel nation blandt de tre skandinaviske broderlande skal nu kåres i et hæsblæsende event over 4 afdelinger. Scandinavian Cup 2021, er skabt af de tre landes cykelforbund i forening og der er lagt op til en dyst med høj intensitet, når danske, svenske og norske Zwifter’s tørner sammen i duellen om, at blive den bedste e-cykel nation i Skandinavien.

Når rytterne klikker i pedalerne onsdag den 24. februar til den første afdeling af Scandinavian Cup, er det således kulminationen på et intensivt arbejde, udført i de respektive forbunds E-cykel udvalg. Resultatet af anstrengelserne kan de skandinaviske Zwiftere nu nyde godt af. 4 afdelinger køres der i en cup serie, der i form af lukkede løb afvikles på Zwift platformen. Links til deltagelse vil blive distribueret via de enkelte landes SoMe platforme (I Danmark via DCU e-cykling).

Formanden for e-cykel udvalget under Danmarks Cykle Union Morten Bundgaard Pedersen glæder sig til ’landskampen: ’når vi ikke kan cykle med- og mod hinanden på landevejene, så vi i de skandinaviske cykelunioners e-cykel udvalg på det fortsat voksende potentiale på de virtuelle platforme. Derfor blev vi hurtigt enige om, at tiden var inde til at brede det yderligere ud. Zwift platformen var med på ideen og jeg er glad og spændt på om vi også her kan vise dansk styrke’ siger Morten Bundgaard Pedersen med forventning i stemmen.

De fire løb køres som en cup, hvor den de tre bedste afdelinger tæller med i det samlede pointregnskab.
A og B klasserne vil som regel køre 40-50km mens C og D klasserne kører lidt kortere distancer.

Udvalgsformand Morten Bundgaard Pedersen ser den skandinaviske cup som endnu et skridt mod e-cykling som en ny stærk disciplin: ’hver dag er der masser af løb på de forskellige platforme og vi har netop selv afviklet Uno-x Cup i Danmark med stor succes. Så jeg er sikker på at vi fremover kommer til at se ryttere specialisere sig også indenfor e-cykling. Og nøjagtigt som når danske ryttere henter medaljer og viser sig frem på landeveje, på baner og i skove, så skal vi også nok vise os frem som en stærk nation. Nøjagtigt som vi gjorde til VM i E-cykling, hvor Anders Foldager vandt sølv og Nicklas Amdi Pedersen vandt bronze hos herrerne, mens Annika Langvad, kørte sig til en flot 6 plads i kvindernes løb. Så ingen tvivl, vi er godt på vej, når man ser på det med danske briller’, slutter Morten Bundgaard Pedersen.

Fakta:
Scandinavian Cup er skabt imellem Danmarks Cykle Union, Svenska Cykelförbundet og Norges Cykleforbund. Cup-serien køres onsdag aften og løbet vil have separate herre og kvinde klasser der hver er opdelt i A, B, C og D kategorier. A klassen hos både Herrer og Kvinder kører under skærpede regler.
Kvinderne kører med første start kl 19:30.
Herrerne kører med første start kl 19:45.
Der køres fire afdelinger på følgende datoer: 24. februar, 3. marts, 10. marts og 17. marts.
Løbene forventes live kommenteret på de respektive landes Facebooksider.