Foråret byder sædvanen tro på spændende cykelløb med masser af action. Især de danske cups er altid garant for underholdning og godt cykelløb. Corona pandemien gør det dog ikke nemt. Begrænset antal deltagere i hver klasse og ingen publikum. Det gør ikke opgaven nemmere. Derfor er det med stor glæde at Holbæk Cykelsport, i samarbejde med Holbæk kommune, kan præsentere første afdeling af de tre cups.

Holbæk Cykelsport har lagt sig i selen for at gennemføre løbene og klubformand Lars bang Jensen ser i den grad frem til weekenden: Vi glæder os til at byde rytterne velkommen til Holbæk Kommune. Vi har fra starten forsøgt at skabe en cykelløb for alle, men Corona restriktionerne sætter desværre nogle begrænsninger, og vi kommer derfor til at skuffe en del ryttere - hvilket vi beklager!
Vi har denne gang valgt at forsøge os med en ny rute i og omkring Mørkøv. Vejene er smalle, men er til gengæld uden trafik-øer og lignende. Størstedelen af ruten er ensrettet, og vi har omdelt flyers med information om løbet til beboere og erhvervsdrivende langs ruten. Der kan dog stadig forekomme erhvervskørsel i form af landbrugsmaskiner, og rytterne skal derfor stadig være opmærksom på den øvrige trafik’ slutter en forventningsfuld klubformand.

Og, med netop behørig hensyntagen til Corona restriktionerne, bliver det uden tvivl en flot weekend på Midtsjælland. Demin Cup har fuldt deltagerantal i eliteklassen, hvor alle de danske hold deltager. Vi får også besøg af tidligere verdensmester Mads Petersen, så der er lagt op til flot cykelløb for elite herrer i Demin Cuppens første afdeling.

Samme dag køres også Uno-X cup for junior herrer. I forhold til en normal Uno-X cup, er feltet opdelt som to separate felter grundet Corona restriktionerne, hvorfor der ikke tildeles Cup point. Men også her har arrangørerne vist hvordan der med stor hensyntagen til reglerne, kan arrangeres flot cykelløb.
Landstræner for U-19 herrer, Michael Berling, glæder sig til at se de unge ryttere i aktion:

’Ovenpå en lang Corona vinter, og et forår ramt at mange aflysninger, er det fantastisk allerede at være i gang med cykelløb for U19erne. Det er selvfølgelig ærgerligt, at vi må udskydes starten på Uno-X Cuppen og at der køres i opdelte felter, men lige nu handler det bare om at komme ud og få skudt sæsonen i gang’, slutter landstræner Michael Berling.

De danske kvinderyttere deltager også i stort antal, hvorfor Landstræner Tayeb Braikia også ser frem til weekenden med forventning: ’Jeg er stolt over, at så mange allerede er klar her fra sæsonstarten og jeg havde faktisk ikke forestillet mig, at vi skulle få problemer med det nuværende forsamlingsloft på 50. Jeg glæder mig over, at det lykkes DCU og Holbæk CS af gennemføre cuppen, selvom feltet deles i 2 grupper. Jeg synes det er lykkes, at lave den sportslige mest korrekte inddeling, hvor alle ryttere kører om points, og ingen dermed er tabt, når vi igen kan køre i ét felt. Samtidig bliver ingen sorteret fra, hvilket har været højt prioriteret. Med cirka 30 ryttere i begge felter, glæder jeg mig til at se, hvor rytterne står efter en hård vinter, hvor der har været en del uvished om hvornår vi kunne komme i gang med sæsonen’ slutter landstræneren og håber på et godt løb for alle ryttere på søndag.

Så alt i alt er der lagt op til et brag af en åbningsweekend på landevejene på Midtsjælland, hvor start og mål er henlagt til Mørkøv Hallen