- et blogindblik i Danmarks Cykle Union"Vi har med andre ord nu en officiel ernæringspolitik, som jeg faktisk er rigtig stolt af at være afsender på"


Morten Bennekou, elitechef


Der er formentlig ingen, som ikke har bemærket, at der i dette forår har været en enorm opmærksomhed på eliteidrættens tilgang til kost og ernæring og herunder risikoen for, at udøvere udvikler spiseforstyrrelser.
 

Fokus og og reflektion

Der er sat fokus på et problem, som jo helt oplagt har relevans, og den offentlige debat har naturligt nok også afstedkommet, at jeg og vi i Danmarks Cykle Union har kigget indad i forhold til, hvordan vi selv forholder os på det her område. Har vi styr på det? Og er der en linje i vores arbejde, fremgangsmåder og holdninger på tværs af landstrænere og discipliner? 

"...både handlinger og holdninger er nu gennemarbejdet og nedskrevet i en dugfrisk politik, som sikrer, at alle ved, hvor de har os."

Selvfølgelig har vi vores måder at gøre tingene på. Ligesom vi har holdninger, også på dette område. Og både handlinger og holdninger er nu gennemarbejdet og nedskrevet i en dugfrisk politik, som sikrer, at alle ved, hvor de har os. Hvilket jeg anser som en stor fordel både for dem, der arbejder med tingene i det daglige, landstrænerne, og for alle dem, som vi dagligt arbejder og samarbejder med, udøverne, de lokale trænere og ledere, forældrene med flere.

En officiel ernæringspolitik

Vi har med andre ord nu en officiel ernæringspolitik, som jeg faktisk er rigtig stolt af at være officiel afsender på. En politik, som indeholder input fra samtlige landstrænere, fra administrationen samt fra vores kompetente samarbejdspartnere i Team Danmark. Det er da til at tage og føle på, så det vil jeg foreslå, at I alle gør!

"En politik, som indeholder input fra samtlige landstrænere, fra administrationen samt fra vores kompetente samarbejdspartnere i Team Danmark. Det er da til at tage og føle på, så det vil jeg foreslå, at I alle gør!"

DCU´s ernæringspolitik giver udtryk for vores holdninger til emner som kost- og væskeindtagelse, anvendelsen af kosttilskud samt forebyggelse og håndtering af eventuelle spiseforstyrrelser blandt vores cykelryttere. Og derudover linker vi til relevante publikationer fra vores samarbejdspartnere i Team Danmark og Danmarks Idrætsforbund.

SE VORES ERNÆRINGSPOLITIK HER


God læselyst og god sommer til alle
- og tak for et fantastisk første forår for mig som elitechef!