Det er næppe den store overraskelse, at Michael Valgren er Årets Cykelrytter 2018. Efter en fuldstændig fantastisk sæson har han som det naturligste indtaget en plads blandt verdens største stjerner på landevejen - og der er god grund til både at håbe og tro på endnu flere topresultater i årene fremover.

I 2014 blev han kåret til Årets Cykelrytter efter at have vundet PostNord Danmark Rundt som blot 22-årig. I 2016 vandt han igen Danmarks største tilbagevende sportsbegivenhed, og samme år blev han nummer to i Amstel Gold Race. I år tog han så det helt store skridt ind på den internationale stjernehimmel, da han fik sin første professionelle sejr uden for Danmark i Omloop Het Nieuwsblad, hvor han kørte fra det stjernespækkede World Tour-felt.

Den helt store triumf kom dog 15. april, da han efter 263 udmarvende kilometer oversprintede Roman Kreuziger, vandt Amstel Gold Race og sikrede den første danske klassikersejr siden 1990’erne.

GENSE DEN SIDSTE KILOMETER AF VALGRENS TRIUMF I AMSTEL GOLD RACE

Med en fjerdeplads i Flandern Rundt, en syvendeplads efter et fantastisk og modigt angreb ved VM og en stor andel i Magnus Corts etapesejr i Tour de France har han leveret en af de mest imponerende sæsoner i dansk cykelsport nogensinde.

Han er fortjent nomineret til Årets Sportsnavn – og han er Årets Cykelrytter 2018.


Årets Talent 2018

2018 blev også året, hvor en helt ung rytter for alvor kom på manges læber i cykeldanmark. Komitéen var fuldstændig enig om at pege på Frederik Wandahl som den rytter, der har skilt sig ud blandt de unge danske talenter i 2018.

Der er ikke blot tale om en imponerende cykelrytter – der er også tale om en ydmyg ung mand, der formår både at vinde og være vellidt blandt sine holdkammerater og konkurrenter. 

I denne banesæson har han vundet guld i alle de U19 DM, hvor han er stillet til start:
U19 DM i parløb med Victor Fuhrmann, U19 DM i pointløb, U19 DM i scratch, U19 DM i omnium, U19 DM i 1.000m på tid og U19 DM i 3.000m individuelt forfølgelsesløb. Dermed har han tangeret Oliver Wulffs rekord for antal U19 DM-sejre i én sæson og kan slå rekorden til januar, når der køres DM i 4.000 meter holdforfølgelsesløb.

På landevejen vandt han en flot etape i Trofeo Karlsberg, blev nummer fem i VM-linjeløbet i et afsindigt stærkt felt og sikrede sig det danske U19-mesterskab
– det er yderst sjældent, at en førsteårs-rytter rydder bordet på den måde. 

Selvom Årets Talent altså i år har kørt sin første sæson som junior på landevejen og blot er 17 år, har han også vist, at han allerede kan bide skeer med nogle af verdens bedste eliteryttere på banen – og han har allerede kørt  sin første DM-medalje i voksenrækkerne hjem, da han vandt bronze i elitens scratch.

Han er både sejlivet og hurtig på stregen. Vi har at gøre med en fokuseret og hårdtarbejdende rytter, der trods succesen holder benene på jorden og øjnene rettet mod fremtidige mål.