Det danske BMX-landshold har forberedt sig godt og er optimistiske før VM i Baku. Torsdag begynder træningen og de sidste tilpasninger, og fredag køres motos til lørdagens finalerunder.

De tre danske VM-ryttere har været samlet i København den seneste uge op til afrejsen, og elitekoordinator Klaus Bøgh Andresen er fortrøstningsfuld, før VM for alvor går i gang - han tror på, at alle tre når lørdagens finalerunde, der bliver vist direkte på TV2 Sport fra kl. 18.30 dansk tid.

Simone Tetsche Christensen indledte sæsonen med et omfattende skadesforløb, og hun pådrog sig en hjernerystelse under World Cuppen i Zolder, hvilket desværre har holdt hende ude i længere tid end forventet - men hun har haft et godt ophold i København den seneste uge og fået føling med cykling, og hun oplever at ramme samme høje niveau som i Zolder inden styrtet:

"Min personlige og realistiske målsætning, når man tager de sidste måneder i betragtning, er at nå semifinalen, men drømmescenariet er klart en finaleplads," fortæller den danske BMX-stjerne fra Baku. 

Jimmi Therkelsen har trænet fokuseret i København siden Zolder, og Klaus Bøgh Andresen fastslår, at VM for Therkelsen mere handler om at levere samme positive attitude og offensive kørsel som i de seneste World Cups, hvor han har nået kvartfinalen, end en resultatmæssig målsætning: 

"Jimmis niveau er hævet betydeligt siden seneste VM, og der er nye ting at lære i den del af feltet, han tilhører nu, og jeg glæder mig til at se ham der på den helt store scene," siger elitekoordinatoren. 

Simon Højsgaard har også haft god tid sammen med de to eliteryttere, og så har han fokuseret meget på supercross (8 meter rampen, der køres på til VM, red.) med mange ryttere på gaten for at vænne sig til det tætte race - og selvom VM som førsteårs-junior også skal bruges til at få en masse erfaring at bygge videre på, har det unge danske talent som personlig målsætning at gå videre til lørdagens hovedløb. 

Følg VM - og forhåbentlig de danske ryttere - live her på siden via UCI's YouTube-stream eller på TV2 Sport fra kl. 18.30 lørdag den 9. juni.


danmarkscykleunion
8