Gå til hoved-indhold

Optakt til VM i mountainbike i Val Di Sole

25.08.2021
  • 1 af 2
  • 2 af 2

VM i mountainbike køres i Italienske Val Di Sole, fra 25. – 29. august.

Samlet for alle klasser stiller MTB landsholdet med 13 ryttere til VM og allerede tirsdag startede VM for Sebastian Fini og Jonas Lindberg med kvalifikation til Short track (XCC) finalen.

Short Track er ny disciplin i VM-sammenhæng, men allerede kendt fra World Cuppen. VM-programmet er i forvejen stramt, hvorfor XCC er en start som flere af de bedste XCO ryttere har fravalgt. Tror man at konkurrencen derfor ikke er hård, så kan man tro om igen. XCC er benhårdt. Sebastian og Jonas kørte i hver deres heat. hvor de 20 bedste kom videre til finalen, der køres torsdag. Sebastian blev nummer fire i sit Heat og Jonas nummer syv. Det betyder at de begge kommer til at starte indenfor de første to rækker. Det er højest sandsynligt fra de to rækker, at en vinder skal findes. De har begge stor power, så de 20 minutter med fuld gas passer dem godt.
De tre junior ryttere Gustav Pedersen, Julius Kjær og Kristian Andersen kører deres VM torsdag. Det bliver et åbent løb, hvor mange kan køre med om de bedste placeringer. Gustav er nok vores bedste bud efter hans femte plads til EM. Kristian og Julius er desværre lidt begrænsede af deres start placeringer.
XCO-ruten er for en stor del nylagt til VM. Den byder på mange passager, der kræver stort fokus og teknisk dygtighed. Kommer der derudover regn, som der varsles, bliver det en rute som generelt passer godt til vores ryttere.

Lørdag bliver den store XCO dag med U23 og elite starterne. Mads Bødker, MTB landstræner sætter her ord på sine forventninger til lørdagens løb: ”I Herre Elite, har Sebastian Fini og Simon Andreassen meldt sig ind i favorit feltet, efter deres flotte resultat fra EM. Jonas Lindberg kan også komme langt frem i feltet, selvom han starter et stykke tilbage. I Dame Elite har vi Malene Degn til start. Hun havde en reel offday til EM, men kan forhåbentligt få vendt det til noget positivt i lørdagens løb. Malene har tidligere vist, at hun er god til at yde 100%, når det virkeligt gælder.
I U23 kvinder stiller Caroline Bohé og Sofie Heby Pedersen til start. Ruten ligger langt bedre til Caroline end EM ruten, så hun kører for en medalje i hendes sidste mesterskab som U23. Sofie har stadig 2 år tilbage i U23 og for hende gælder det om at få kørt sig så langt frem som muligt og herved få værdifulde UCI point, som kan hjælpe hede til bedre startplaceringer.
For U23 herrer, gælder det at de er med for at lære og få erfaring. Rytterne har alle 2 eller 3 år tilbage i klassen som har et højt niveau, så det tager flere år at komme op på det niveau – men vi arbejder målrettet” slutter landstræneren. 

Tilbage