Malene Degn blev igen dansk mester i cyklecross. Foto: Henrik Petit

DM 2018 satte deltagerrekord, og trods den bidende kulde sørgede de mange tilskuere for en festlig cross-kulisse, og på en frosthård, flot og teknisk svær rute i Holbæk levede Malene Degn og Sebastian Fini Carstensen op til favoritværdigheden og vandt suverænt DM-guld for henholdsvis damer og herrer. 

Hos herrerne havde Sebastian Fini i første del af løbet selskab af Kenneth Hansen, der har været dominerende i årets CeramicSpeed Cross Cup, men som tiden gik blev det tydeligt, at der var styrkeforskel, og at de frosthårde spor passede Fini bedst. Kenneth Hansen, der har tre danske mesterskaber på CV'et, leverede en flot præstation i den kolde vind, men Fini var i en klasse for sig. Niels Bech Rasmussen kørte sig lidt overraskende ind på en meget fornem bronzeplads.

Malene Degn var også urørlig fra første sekund og genvandt sikkert sit danske mesterskab fra sidste år. På forhånd lignede det en spændende duel mellem Malene Degn og Caroline Bohé med Rikke Lønne som outsider, og Degn og Bohé fulgtes da også ad i begyndelsen, men som løbet skred frem, trak Degn mere og mere fra og vandt fortjent. Bohé blev en ligeså fortjent sølvvinder, mens Kristina Thrane imponerede med en flot tredjeplads. 

I herrernes U23-klasse vandt Jonas Lindberg efter en meget stærk præstation, mens Carl Erik Schoulgin Sørensen og Andreas Lund Andresen tog sig af henholdsvis sølv og bronze. I herrejunior blev Joshua Amos Gudnitz dansk mester foran Ian Millennium og Mikkel Bertelsen, og i damejunior henviste Mie Saabye sin holdkammerat Mette Egtoft Jensen til andenpladsen.