Med appen JustGO Cycling vil Bevæg dig for livet – Cykling styrke de lokale cykelfællesskaber og få endnu flere til at få øjnene op for og lyst til at cykle med andre.

”Vi har haft stor succes med RIDERS-konceptet, hvor erfarne og engagerede ambassadører i hele landet har hjulpet nye ryttere sikkert i mål til motionscykelløb og givet dem en god oplevelse af at cykle sammen med andre. Bevæg dig for livet – RIDERS-facebookgruppen har over 1500 medlemmer, hvoraf de fleste gerne vil cykle med andre, men har svært ved at få faste ture til at passe ind i kalenderen eller finde andre, der kører i samme tempo,” siger Signe Strandvig, programleder i Bevæg dig for livet – Cykling.

Bevæg dig for livet – Cykling har lavet en større spørgeskemaundersøgelse i facebookgruppen, og svarene viser klart, at medlemmerne ønsker at køre sammen med andre på sociale motionsture. Med appen JustGO Cycling kan man nemt finde andre på samme niveau og med samme ønske om sociale motionsture i en uforpligtende og fleksibel ramme i sit nærområde. Det skaber mulighed for at lokale cykelfællesskaber kan opstå og blomstre.

”Vi ved, at det at dyrke motion sammen med andre er med til at holde en i gang, fordi det er sværere at melde fra, når andre står og venter på en. Samtidig er det hyggeligt, da cykling er en af de aktiviteter, hvor man kan snakke sammen, mens man er aktiv,” siger Signe Strandvig og fortsætter:

”Mange vil gerne være med i et cykelfællesskab og køre sociale ture, men de vil også have fleksibilitet og sikkerhed for at passe ind i gruppen. Vi håber i Bevæg dig for livet – Cykling, at flere af dem, der cykler alene, får lyst til at cykle med andre – og også får lyst og mod til at melde sig ind i en cykelklub.”

Du kan i appen let tilmelde dig en tur og mødes med andre på et af de oprettede mødesteder. I takt med interessen kommer der mødesteder over hele landet.

”Lige nu har vi oprettet flest mødesteder i de større byer, hvor der er mange, der cykler, men vi følger nøje med og opretter lokale mødesteder med det samme, behovet opstår,” siger Frank Bærentsen, medejer af appen JustGO Cycling.

For Bevæg dig for livet – Cykling har det været vigtigt, at turene har turledere.

”En stor del af turene får erfarne turledere. Vi er godt i gang med at rekruttere dygtige turledere, og vi kigger selvfølgelig først og fremmest på vores fantastiske RIDERS-ambassadører. De har stor erfaring med at tage hånd om en gruppe og er garanter for en god cykeloplevelse,” siger Signe Strandvig og fortsætter:

”Vi arbejder desuden på at tilbyde turledere uddannelse i sikkerhed og kommunikation for at sikre, at deltagerne får en god, tryg og social oplevelse.”

JustGO Cycling er et supplement til klubberne.

”Vi ser appen som et supplement og en potentiel fødekæde til klubberne. Nogle ryttere vil utvivlsomt synes, at det er fedest med en fast dag med faste mennesker i klubben. Derfor har vi dialog med flere klubber om et klubmodul, hvor klubben har sit eget lukkede forum i appen,” siger Carsten Olsen, medejer af appen JustGO Cycling.

Bevæg dig for livet – Cykling ved af erfaring, at selvorganiserede cykelmotionister får lyst til mere, efter at de begynder at cykle sammen med andre.

”Vi tror på, at det på sigt vil være naturligt for mange at søge mod etablerede cykelklubber, der tilbyder struktureret træning på faste tidspunkter,” siger Signe Strandvig.