Det danske banelandshold fik en drømmestart på VM i Berlin, da herrernes 4.000 meter-hold kappede næsten halvandet sekund af verdensrekorden i kvalifikationen - og i den direkte duel med Italien om en plads i VM-finalen gentog de fire stjerne bedriften.

Forberedelserne har været gode, og landstræner Casper Jørgensen var optimist før afrejsen til Berlin i sidste uge, men at VM skulle åbnes med to gange verdensrekord og en plads i VM-finalen havde de færreste drømt om.

Der blev generelt kørt stærkt allerede i kvalifikationen, og der var  da også tydelig nervøsitet at spore i den danske lejr op til den første rigtige test. Anspændtheden blev kun større, da Lasse Norman trådte ud af pedalen, da startskuddet lød, men selv den uheldige start så ikke ud til at påvirke rytterne, der efter omstarten bragede ind i dagens første verdensrekordtid - 3:46.579.

Kvalifikationens klart bedste tid sendte Danmark ud i en dyst mod Italien om en plads i VM-finalen, og i et løb, hvor italienerne pludselig kørte ekstremt hurtigt, mens den velsmurte danske maskine virkede en smule mere urytmisk end normalt, formåede Julius Johansen, Rasmus Lund, Frederik Rodenberg og Lasse Norman Hansen alligevel ikke bare at køre sig i guldfinalen, men også at sætte endnu en verdensrekord i tiden 3:46.203.

Det danske 4.000 meter-hold er i torsdagens finale oppe mod New Zealand, der slog Frankrig om pladsen i guldfinalen, der efter planen køres ca. 19.30.