Den internationale cykel  union, UCI, har i dag tildelt Danmark VM i landevejscykling for amatører i 2024. Mesterskaberne skal afvikles i september i Aalborg, som også var vært for samme mesterskab i 2015.

Den internationale cykle union (UCI) har på sit management committee meeting besluttet at tildele Danmark værtskabet for amatørernes VM i landevejscykling i 2024.

”For Danmark som cykelnation er det vigtigt, at vi kan tiltrække og afvikle store elite- og breddeevents. Disse events understøtter det arbejde der foregår på alle niveauer i dansk cykling. Vi har en fantastisk foreningskultur med dygtige klubber og rigtig mange frivillige. Og vi har værdifulde partnerskaber med værtsbyer og Sport Event Denmark. Sammen ser vi frem til at de ikoniske regnbuetrøjer endnu engang kan uddeles i Danmark,” udtaler Henrik Jess Jensen, formand i Danmarks Cykle Union.

Aalborg var også vært for samme VM i 2015, hvor deltagerne roste byen for værtskabet.

”Aalborg er valgt som værtsby for VM i Landevejscykling 2024 for amatører. Det er vi stolte over i Aalborg, for vi ønsker, at Aalborg skal være en kommune, hvor der ikke er langt til de store oplevelser. Bevægelse er en del af vores dna. Idræt og sport har da også en helt særlig plads i Aalborg og i aalborgensernes hjerter. Med vores store erfaring med at afholde store cykelsportsarrangementer er jeg sikker på, at deltagerne også denne gang vil få en helt fantastisk oplevelse i byen og på cyklerne” siger Thomas Kastrup-Larsen, borgmester i Aalborg Kommune og fortsætter:

”Aalborg Byråd har en ambition om at bringe Aalborg frem blandt de førende cykelbyer i Danmark. Inden for de seneste år er der lanceret en række indsatser, der skal motivere flere til at cykle. Jeg er overbevist om, at et arrangement som VM i Landevejscykling for amatører vil gøre interessen for cykling endnu større og sikre, at Aalborg også i fremtiden bliver markeret på landkortet som en helt fantastisk cykelby. Vi glæder os og ser meget frem til værtskabet, hvor vi vil byde rytterne velkommen med åbne arme.”

Samtidigt med tildelingen af VM’et for amatører tildelte UCI også VM i BMX til København, hvilket gør DCU-formanden både meget glad og stolt.

”Tildelingen af VM i landevejscykling for amatører 2024 (Gran Fondo World Championships) understreger, at Danmark er en kæmpe cykelnation. Både for eliten og bredden. Der sikres medaljer og sejre samt oplevelser og sundhed for motionisterne. UCI tildelte på samme bestyrelsesmøde også København værtskabet for VM BMX 2025. Disse tildelinger er meget positive for dansk cykling og for Danmark i disse svære tider, hvor alle længes efter at genstarte turisme- og oplevelsesøkonomien,” siger Lars Lundov, direktør, Sport Event Denmark.


FAKTA

  • UCI Gran Fondo VM er det førende mesterskab for amatørryttere, som har kvalificeret sig gennem UCI Gran Fondo World Series afviklet forskellige steder i verden.
  • Tidligere har op mod 3000 deltaget i UCI’s VM i landevejscykling for amatører, hvoraf mange af dem havde familien med.
  • Det forventes at hovedparten af deltagerne vil indkvartere sig på byens hoteller
  • UCI Gran Fondo har følgende discipliner: Linjeløb, enkelstart og hold

For yderligere oplysninger:
Henrik Jess Jensen, formand,  Danmarks Cykle Union. Mobil: 25 20 23 70
Lars Lundov, direktør, Sport Event Denmark. Mobil: 40 31 48 55
Thomas Kastrup-Larsen, borgmester, Aalborg Kommune. Tlf. nr. til kontoret 99311500