Fredag den 4. juni bliver danmarksmesterskaberne i holdløb afviklet i Aalborg. Holdløb er en teknisk disciplin, hvor rytterne på de deltagende hold, i den grad skal samarbejde om at køre hurtigste tid. Det er således en ganske spektakulær disciplin og dermed meget publikumsvenlig.

I en række klasser vil dette års Danmarks mesterskab blive afviklet på en 13,7 kilometer lang rundstrækning. Denne skal køres flere gange. Såvel den danske elite som juniorklassen skal prøve kræfter med den tekniske rute i Aalborg midtby, hvor Musikkens Hus danner rammen for start og mål.
Ruten går fra Musikkens Hus, over Nyhavnsgade, Østre Allé, Øster Uttrupvej, hen over brostenene i den lille landsby Øster Uttrup og retur mod Aalborg City ad Rørdalsvej og Nyhavnsgade.

Klaus Peter Petersen, Aalborg Cykle-Ring, som i samarbejde med Danmark Cykle Union arrangerer DM i Holdløb udtaler: ”vi har lagt alle kræfter i at præsentere et spændende event. DM i Holdløb er som de fleste ved, den første større idrætsbegivenhed i Aalborg efter genåbningen med de gældende Corona-restriktioner taget i ed. Vi kan præsentere en utrolig tilskuervenlig rute, hvor alle kan få mulighed for at heppe på favoritterne. Ruten er teknisk og dermed udfordrende for rytterne, så vi garanterer cykling på højt plan. Vi håber at mange aalborgensere vil bakke op og følge løbet langs ruten”.

Se ruten til DM i holdløb her: https://ridewithgps.com/routes/3570780

Program fredag den 4. juni:

15.00              Vejene lukkes
15.15              Fri træning på ruten
16.00              DM U19, første start
                       (2 omg. 27,4 km)
17.30              DM Elite Kvinder & U19P
                       (2 omg. 27,4 km)
17.40              Præmieoverrækkelse, U19
18.15              DM Elite Herre
                       (3 omg. /41 km)
18.40              Præmieoverrækkelse, Elite Kvinder & U19P
20.30              Rute lukkes – veje åbnes for trafik
20.40              Præmieoverrækkelse, Elite Herre