Torsdag aften blev Årets Cykelrytter, Årets Talent og alle de danske medaljevindere hyldet i Ballerup Super Arena. Jakob Fuglsang blev for anden gang i karrieren kåret til Årets Cykelrytter, mens Årets Talent gik til Julius Johansen.

For 10 år siden blev Fuglsang valgt til Årets Cykelrytter primært på baggrund af sin VM-triumf som U23 MTB-rytter. Siden vandt han PostNord Danmark Rundt tre år i træk, inden han i 2013 kørte sig ind på den allerstørste scene med 7.-pladsen i Tour de France. Sidste år vandt han OL-sølv efter et af de mest dramatiske og spændende cykelløb i nyere tid vandt OL-sølv, og i år har han så taget sit etapeløbsniveau til helt nye højder, da han med en samlet triumf og to etapesejre i Critérium du Dauphiné henviste Richie Porte, Daniel Martin, Froome, Aru, Bardet, Contador og Valverde til sekundære placeringer og leverede en præstation i absolut verdensklasse og et helt utroligt resultat for dansk cykelsport.

Og sejren i Critérium du Dauphiné i juni var udslagsgivende i et år med rekordmange internationale medaljer og store danske præstationer - og derfor var Fuglsang da også meget glad for anerkendelsen fra de danske licensryttere, som havde stemt:

"Det er en stor ære at vinde prisen, og jeg er utrolig taknemmelig for, at så mange har stemt på mig.Det er noget specielt at vinde denne pris, fordi den er givet af licensrytterne, og så især en sæson, hvor der er leveret så mange store resultater," siger Jakob Fuglsang.

Årets Talent-prisen er en gave fra PostNord til DCU, og selvom talentmassen i dansk cykling aldrig har været større eller på højere niveau, var komitémedlemmerne enige fra starten og fuldstændig sikre i deres sag. Julius Johansene er et af de største talenter i dansk cykelsport nogensinde, og trods sin unge alder har han allerede status af forbillede for mange yngre håbefulde ryttere - alligevel er benene solidt plantet på jorden og fokus på de sportslige mål.

Til grund for kåringen lå blandt andet Johansens seks internationale medaljer i 2017, der kulminerede i Bergen med VM-guld i herrejuniornes linjeløb.