2018 har været et af de mest mindeværdige år i dansk cykling nogensinde med en perlerække af imponerende resultater - og fredag den 28. december fejres det fantastiske cykelår i Ballerup Super Arena med det klassiske 100 km parløb og Danmarks Cykle Unions kåring af Årets Cykelrytter og Årets Talent.

For tredje år i træk danner Ballerup Super Arena rammen om uddelingen af Danmarks to største cykelsportspriser, Årets Cykelrytter og Årets Talent, og der er lagt op til et forrygende nytårsshow i en fyldt hal, hvor både hjemlige og udenlandske stjerner gæster cykelbanen.

Komitéen, der har nomineret de fem kandidater til titlen som Årets Cykelrytter, består af PostNord Danmark Rundts løbsdirektør, Jesper Worre, Politikens Mogens Jacobsen, TV2’s Dennis Ritter, DR’s Søren Reedtz og Danmarks Cykle Unions næstformand, Lars Kaspersen - og komitéen lægger ifølge DCU's eventmanager Jens Kasler ikke skjul på, at de har været på den sværeste opgave længe efter et helt utroligt år for dansk cykelsport:

"Forhandlingerne strakte sig for første gang nogensinde langt ind i desserten, så det har ikke været nemt at nå frem til den endelige liste over nominerede. Komitéen har aldrig tidligere været nødt til at tage så mange ryttere og præstationer i betragtning på tværs af alle discipliner, og vi har ikke før oplevet en situation, hvor en sejr i Paris-Tours eller VM-sølv i XCO ikke har været nok i sig selv til at blive nomineret. Det har simpelthen været vanvittig svært,” forklarer Jens Kasler.

Hos arrangørerne i Dansk Bicycle Club (DBC) glæder man sig også til en stor cykelaften:

"DBC's nytårsstævne har udviklet sig til en stærk tradition i dansk cykelsport. Det er her cykelfolket ønsker hinanden godt nytår og ser fedt cykelløb med vores 100 km parløb. Dette forstærkes kun yderligere af, at Årets Cykelrytter kan kåres på dagen. Det bliver en stor aften," fastslår Jimmi Madsen, DBC's eventansvarlige på dagen.

Entréprisen til cykelfesten er blot 110,- kroner.

Billetsalget foregår via Sweetdeal her

Det er også muligt for alle at købe en VIP-billet med entré, tapas-anretning, fri blød bar og plads på inderkredsen med mulighed for at komme helt tæt på de store stjerner for kun 600,- kroner.

VIP-billetter købes via www.bikenrun.dk

Årets Cykelrytter kåres efter en afstemning blandt Danmarks Cykle Unions licenshavere og er den mest prestigefulde pris i dansk cykelsport. Prisen har været uddelt siden 1976, og sidste år blev Jakob Fuglsang kåret. Årets Talent kåres af komitéen, der også har nomineret kandidaterne til Årets Cykelrytter.

De nominerede til Årets Cykelrytter 2018 er:

Herrernes 4.000 meter-hold på banen
VM-sølv, to World Cup-guld og en -sølv og ny dansk rekord

Amalie Dideriksen
VM-sølv og –bronze, EM-guld og to World Cup-medaljer på banen samt tre WorldTour-etapesejre på landevej

Magnus Cort
Etapevinder i Tour de France, Binck Bank Tour, Tour de Yorkshire og Tour of Oman

Michael Valgren
Vinder af Amstel Gold Race og Omloop Het Nieuwsblad samt nummer fire i Flandern Rundt

Mikkel Bjerg
Verdensmester i enkeltstart for U23-herrer og ny dansk timerekord