Årets første World Cup i mountainbike bliver kørt i Nove Mesto fra 11.-14. maj. Her stiller Landstræner Mads Bødker med to U23-ryttere.

Programmet for World Cuppen ser således ud:
Torsdag Short track U23 M/K
Fredag Short track Elite M/K
Lørdag XCO U23 M/K
Søndag XCO Elite M/K

Discovery har overtaget rettighederne til World cuppen – det betyder at der kommer en større mediedækning af løbene. Alle starter både i U23 og Elite vil fremover blive transmitteret direkte. Som noget nyt vil der også være Short Track for U23 i år.

Mads Bødker fortæller om den kommende weekend: ”Jeg har to U23 ryttere som stiller op for landsholdet med, det er Oliver Sølvhøj og Bjørn Andreassen. De andre landsholdsryttere stiller for deres hold.
I U23 herrer er Tobias Lillelund og Oliver Sølvhøj i top-5 på verdensranglisten i U23. Oliver har vundet et stærkt besat U23 løb i år – så jeg regner med at de begge vil være med til at præge fronten i løbet. Gustav Heby er første års U23 og skal lige vænne sig til farten og løbslængden. Bjørn Andreassen har desværre kæmpet med en del sygdom den sidste måned, så løbet er for hans del, primært træning frem mod de næste løb.

I U23 damer er Sofie Heby helt klart et bud på en topplacering.
I dame Elite stiller Caroline Bohé og Malene Degn op. Malene har desværre været ramt af en hjernerystelse og er først nu på vej tilbage til normal træning. Caroline er klar til at vise hvad hun kan, på en rute hvor hun tidligere har præsteret godt.

I herre Elite har vi Sebastian Fini og Simon Andreassen til start. Simon har i år kæmpet med allergi og astma, men er ved at være tilbage på et niveau hvor han kan være med. Vi kommer dog nok først til at se ham helt på toppen til løbene i juni. Sebastian har ikke helt haft den sæson optakt han ønsker, men jeg er ret sikker på at han står klar når det gælder”.