Der er to cykelryttere blandt de fem første nominerede til Årets Sportsnavn, der kåres af Danmarks Idrætsforbund og Jyllands-Posten - Amalie Dideriksen og Magnus Cort har begge leveret store præstationer i årets løb og er fortjent på listen over de atleter, der kan vinde Danmarks største idrætspris. 

Amalie Dideriksen har igen i år stået for opsigtsvækkende internationale resultater på både bane og landevej. Dideriksen blev dansk mester i linjeløb på landevej, men med VM-sølv i omnium og VM-bronze i scratch samt EM-guld, World Cup-guld og World Cup-sølv i parløb med Julie Leth har det dog især været på banen, at den danske stjerne har høstet store sejre i år.

Magnus Cort sørgede for, at alle danske cykelfans kunne bryde ud i jubel, da han den 22. juli i år blev den første danske Tour de France-etapevinder i ni år. Efter et fantastisk forarbejde af Michael Valgren gjorde Cort arbejdet færdigt i spurten, da han satte de sidste to konkurrenter i fra hjul og kunne slå sig på brystet i en sejrsrus, som hele Danmark delte med ham.

I alt 15 atleter nomineres til Årets Sportsnavn, og de næste fem offentliggøres på søndag. Læs mere om prisen og baggrunden for nomineringerne her