Amalie Dideriksen blev ny dansk mester efter en spændende afslutning, hvor de mange professionelle ryttere fra kvindernes WorldTour gav hinanden kamp til stregen, og hvor udfaldet på intet tidspunkt var givet - først på de absolut sidste meter trådte den danske stjerne med regnbuestriberne på ærmerne fra konkurrenterne og sikrede sig guldet.

De knap 119 kilometer med Grand Départ i Sakskøbing og otte omgange på den teknisk krævende rundstrækning i Nysted gav et åbent cykelløb, hvor favoritterne i lang tid holdt hinanden i skak. Maria Julie Højriis Nielsen (Scandic Thylander) udnyttede muligheden til at angribe fra begyndelsen og fik oparbejdet et forspring på næsten fire minutter, før feltet satte sig for at køre hende ind mere end halvvejs inde i løbet.

Med 20 kilometer til mål satte den danske MTB-verdensstjerne Annika Langvad et angreb ind, der over 10 kilometer lå på vippen til at vokse fra de cirka 20 sekunder og dermed blive afgørende - hun endte dog med at blive kørt ind, og herefter angreb Virtu Cyclings Trine Schmidt og Christina Siggaard på skift, og især var Schmidt tæt på at køre helt væk, men måtte se sig hentet kort før mål.

I sidste ende blev favoritgruppen samlet til en spurt på den smalle, svingende og let stigende opløbsstrækning, og her kunne ingen røre Amalie Dideriksen (Boels Dolmans), der det næste års tid kan køre i dannebrogstrikoten. Der måtte målfoto til at fordele de to andre medaljer, men det blev spurtstærke Emma Norsgaard (Cervélo Bigla), der snuppede sølvet foran bronzevinder Christina Siggaard.

I damejunior, der kørte samtidig med elitedamerne, vandt Mie Saabye foran Mette Egtoft Jensen (begge Team Rytger) og Emma Christensen (Herning Cykle Klub).