Også i kvindernes DM var der spænding forud for løbets start. I såvel U19 klassen som eliteklassen skulle der findes nye danmarksmestre. Så det var 38 kampklare kvinderyttere der stod ved startstregen, da løbet blev skudt i gang søndag klokken 10:00 i Give.

132 strabadserende kilometer skulle tilbagelægges inden vinderen kunne findes. De kvindelige ryttere kørte i blandet felt, således at der skulle findes hele to danmarksmestre blandt kvinderytterne, nemlig hhv. i U19 klassen og i kvindernes eliteklasse. Blandt elitekvinderne var der deltagelse af stærke ryttere som Cecilie Uttrup Ludwig, Emma Norsgaard, Julie Leth og Amalie Dideriksen, så det var med spænding at kvinderne blev sendt afsted på ruten.

Talte man om noget i Give denne formiddag, udover de seje kvinderyttere, så var det uden tvivl vejret, der i den grad havde besluttet sig for at gøre sit for at genere både præsentation og løb.
Men en ’smule regn’ slog ikke kvinderytterne ud. De 132 kilometer gav masser af udfordringer. Blue Hors, Østengaard og Chr. Winthersvej var blandt de hårde stigninger der skulle forceres, før kvinderytterne skulle afslutte løbet med fire omgange i Give.
Og det var de store watt der blev trådt, da rytterne nåede rundstrækningen i Give by. Her trak Amalie Dideriksen det længste strå og nappede sejren foran Emma Norsgaard Jørgensen med Cecilie Uttrup Ludwig på tredjepladsen

Top 10 i Kvinde Elite så derfor således ud:
Amalie Dideriksen, Trek-Segafredo Women
Emma Cecilie Norsgaard Jørgensen, Movistar Team Women
Cecilie Uttrup Ludwig, FDJ-Nouvelle Aquitaine-Futuroscope
Marita Jensen, Team ABC Dame Elite
Rebecca Koerner, Team ABC Dame Elite
Betina Cramer, Greve Cykle Club
Michelle Lauge Quaade, Nørrebro Cykleklub
Trine Holmsgaard, Isorex NoAqua Ladies Cycling Team
Trine Andersen, Holstebro Cycleclub
Mille Troelsen, Cykling Odense

Også U19 kvinderne havde en hård dag på kontoret. Her tog Solbjørk Minke Anderson, Give Cykelklub guldmedaljen med hjem til Give, med Julie Lillelund, Herning Cykle Klub på 2 pladsen og endelig Laura Auerbach-Lind, Give Cykelklub som bronce vinder

U19 kvindernes podie endte således:
Solbjørk Minke Anderson, Give Cykelklub
Julie Lillelund, Herning Cykle Klub
Laura Auerbach-Lind, Give Cykelklub
Mikka Holm, Amager Cykle Ring
Julie Uhre, Give Cykelklub