Annika Langvad leverede en fysisk og mental kraftpræstation, og selvom hun i løbets sidste fase måtte se sig slået af det amerikanske fænomen Kate Courtney, kan hun se tilbage på en stor indsats og rejse hjem med endnu en imponerende og fortjent VM-medalje.

Annika Langvad lå forrest det meste af VM-løbet, men på sidste omgang løb den danske verdensstjerne tør for kræfter og var samtidig uheldig i en situation, hvor hun måtte af cyklen, og dermed kunne den Courtney køre forbi og lægge grunden til sit verdensmesterskab.

Og det var en glad landstræner Mads Bødker, der kunne se tilbage på et meget succesfuldt VM. 

”Set med danske øjne blev det et fantastisk VM. Med en sølv- og en bronzemedalje er succeskriteriet helt klart opnået. Jeg synes, det er specielt bemærkelsesværdigt, at vi med ti ryttere i elleve starter fik otte ryttere i top otte eller bedre – det er der ikke mange andre nationer, der kan prale af,” siger landstræneren.

Mads Bødker glæder sig især over, at fremtiden ser ud til at ligge foran dansk MTB:

”Bortset fra Annika er alle de andre ryttere nogle, vi har nu udklækket i talentudviklingsprogrammet MTB-Talent, som vi startede i 2011. På det tidspunkt var dansk MTB nærmeste ikke-eksisterende i international sammenhæng, så det har været et langt træk, og det er fantastisk, at vi år for år bliver bedre og bedre," fortæller Bødker.

”I U23-herrer er vi den eneste nation, der har to ryttere i top ti, og både Jonas og Simon har et år tilbage i U23. Ser man på de sidste mange års resultater hos U23-herrerne er det stort set kun sidsteårs-ryttere, der har vundet, så i det perspektiv tegner det godt for næste år.” 

Og det succesfulde VM får landstræneren til at drømme om OL:

”Vi skal ikke glemme, at den olympiske kvalifikation til Tokyo er startet, så resultaterne til VM er bestemt gode i det perspektiv. Realistisk har vi mulighed for at få to mænd og to kvinder med til OL," slutter Mads Bødker.