I weekenden afholdes DCU’s sporbyggerkonference 2017 i Faaborg, hvor fokus er på bæredygtig MTB-udvikling og samarbejde på tværs af interesser.

Faaborg-Midtfyn Kommune, Svendborg Kommune og Naturturisme I/S har trukket DCU's sporbyggerkonference til det smukke sydfynske område, som blandt andet er kendt for mountainbikesporet Skovhuggeren, der to gange i træk er kommet på Politikens liste over de fem bedste spor i Danmark.

Konferencen har de seneste tre år fokuseret på sporbygning, men i år vil der også blive stillet skarpt på, hvordan MTB-udviklingen ser ud og kan se ud - både lokalt og nationalt. I løbet af de to dage søges blandt andet svar på, hvordan man bygger en mountainbikedestination, hvad bæredygtigt sporbyggeri er, og hvad der skal til for at sikre bedre adgang og samarbejde på tværs af holdninger og jorde- eller kommunegrænser.

Programmet er kompakt og byder på både paneldebatter med deltagere fra Dansk Kyst og Naturturisme, Naturstyrelsen, Dansk Skovforening, Silkeborg Kommune og Danmarks Idrætsforbund, oplægsholdere fra Skotland og IMBA Europe samt møder med lodsejere. Der bliver naturligvis også workshops for sporbyggere, hvor der vil blive gået i dybden med bygning af bæredygtige spor.

Konferencen er første skridt på vejen mod udformningen af en strategi, hvor planlæggere, lodsejere, sporbyggere, organisationer og fonde skaber et positivt samarbejde på tværs af interesser og grænser - MTB er en af hurtigst voksende idræts- og outdooraktiviteter i Danmark med en vækst på 6 % pr. år i den voksne befolkning, og konferencen et vigtigt bidrag til at skabe de bedst mulige forudsætninger for at imødekomme den store interesse.

Læs mere om konferencen her