Efter et forrygende EM fortsatte det danske banelandshold med at imponere i weekendens World Cup-afdeling i Minsk.

Efter tre guld- og en sølvmedalje ved EM i Apeldoorn skulle det danske banelandshold i en stort set uændret udgave forsøge at hente både medaljer og vigtige OL-kvalifikationspoint ved sæsonens første World Cup - og det lykkedes til fulde.

Herrernes 4.000 meter-hold var igen både hurtigst i kvalifikationen, første runde og i finalen mod Frankrig, og selvom flere af de øvrige nationer næsten kørte over niveau, var Rasmus Lund, Frederik Rodenberg, Julius Johansen og Lasse Norman Hansen i sidste ende de stærkeste.

I herrernes parløb viste Michael Mørkøv og Lasse Norman Hansen igen, at de er et af verdens absolut bedste par. Søndagens World Cup-sejr var ikke så knusende som til EM, men det var alligevel et dansk par i kontrol fra start til slut. 

Hos kvinderne dannede Amalie Dideriksen og Trine Schmidt par, og i modsætning til de øvrige store banenationer ramte det danske par ikke dagen og måtte nøjes med en 9.-plads. Lasse Norman var tæt på igen at hente en medalje i omnium, men sluttede lige uden for podiet, mens Amalie Dideriksen i samme disciplin blev nummer seks. 

Næste World Cup-afdeling er i Glasgow 8.-10. november.