Onsdag begynder EM på banen i Berlin, og de danske ryttere har haft en god optakt, så den danske banelandstræner er forsigtig optimist og håber på et godt dansk mesterskab - mange ting skal dog gå op i en højere enhed for at sikre danske medaljer.

Det danske banelandshold ankom til Berlin fredag efter at være blevet sendt godt på vej af publikum til åbningsstævnet i Ballerup Super Arena torsdag aften. Det har været et forrygende år for dansk cykelsport, og forberedelserne til EM har været fornuftige - og selvom den danske banelandstræner Casper Jørgensen ser flere gode muligheder for dansk EM-succes, holder han indtil videre fødderne på jorden:

"Træningen op til EM er gået godt og efter planen. Herrernes holdløbshold har kørt nogle fornuftige tider, men mangler dog en af sine normalt faste mænd i form af Frederik Rodenberg, som er knæskadet. Derfor er det også svært at vurdere, hvad holdet kan levere," forklarer Casper Jørgensen.

Hos kvinderne er der ikke tvivl om, at det er to af verdens bedste baneryttere, der skal forsvare de danske farver, når Trine Schmidt og Amalie Dideriksen skal i ilden - men de har ikke tidligere været oppe mod så stærke navne i parløbssammenhæng, som de er til:

"Trine og Amalie har haft en fin optakt og virker begge i ok form. De skal for første gang nogensinde prøve kræfter med et internationalt dameparløb på søndag, hvor det bliver spændende at se deres niveau, når de er oppe imod den absolutte verdenselite," siger landstræneren.

EM kan følges på TV2 Sport, og det danske program ser således ud:

Onsdag
Herrer
4.000 meter holdløb - kvalifikation: Julius Johansen, Niklas Larsen, Casper Pedersen & Casper Folsach

Torsdag
Herrer
Evt. herrernes 4.000 meter holdløb - 1. runde og finaler

Damer
Udskilningsløb: Trine Schmidt

Fredag
Herrer
Omnium: Julius Johansen

Damer
Pointløb: Trine Schmidt

Lørdag
Herrer
1.000 meter på tid: Kristian Kaimer Eriksen
4.000 meter individuelt forfølgelsesløb: Casper Folsach
Pointløb: Niklas Larsen

Damer
Omnium: Amalie Dideriksen

Søndag
Herrer
Parløb: Niklas Larsen & Casper Pedersen

Damer
Parløb: Amalie Dideriksen & Trine Schmidt